Kerkdorpen Ravenstein

Nader Bekeken door Janny de Best

Fibromyalgie

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

De belangstelling over fibromyalgie is zo groot dat de lezingen hierover erg snel vol zaten. En daarom op verzoek van velen meer uitleg over de aandoening Fibromyalgie.

Fibromyalgie is een aandoening waar steeds meer mensen last van hebben, het hoort een beetje bij deze tijd. Letterlijk betekent Fibromyalgie 'pijn in bindweefsel en spieren'. Kenmerkend zijn spierpijn en drukpijnlijke punten die verspreid over het gehele lichaam kunnen ontstaan. Door overbelasting en kou wordt de spierpijn heviger. Deze aandoening gaat meestal gepaard met hoofdpijn, vermoeidheid, stijfheid en mogelijke slaapproblemen.

- Druk & Stress (vergis je hier niet in)
- Roken & alcohol
- Straling, frequenties van buitenaf
- Kwaliteit van de lucht
- Kwaliteit van het water
- Kwaliteit van de voeding
- Conserveringsmiddelen
- Intolerantie voor voedingsmiddelen

Alle bovenstaande punten hebben invloed op je lichaam en vooral op je lever.
De lever raakt overbelast en moet zijn afvalstoffen ergens kwijt, simpel gezegd gaat het lichaam de afvalstoffen in de “schuurtjes” van het onderhuids bindweefsel parkeren. Als deze “schuurtjes” vol zitten gaat het pijn doen. De pijn ontstaat voornamelijk door de spierspanning, je spieren worden zuur en gaan verkrampen.

Wist je dat er zich in de bloedvaten ook spiertjes bevinden? Een hogere spierspanning in deze spiertjes betekent dat de bloedvaten gaan knijpen, wat een slechtere doorbloeding tot gevolg heeft. In de darmwand bevinden zich ook spieren, verkramping hiervan geeft vaak als gevolg een verstopping wat weer een overbelasting van de lever veroorzaakt met alle klachten van dien. Verkramping in de darmen kan ook diarree klachten geven, wat er voor zorgt dat je niet alle voedingsstoffen opneemt omdat het allemaal te snel gaat.

Fibromyalgie staat naar onze mening in direct contact met een overbelaste lever.
Wat zijn dan klachten van een overbelaste lever?
- Spierpijnen
- Gewrichtsklachten
- Hogere bloedsuikers
- Tragere schildklier
- Vermoeidheid
- Neerslachtigheid/depressie
- Slecht slapen
- Hoofdpijnen
- Jeuk
- Pigmentatie in het gezicht
- Slechte adem
- Snel blauwe plekken
- Misselijkheid
- Duizeligheid
- Gebrekkige concentratie/vergeetachtig

Dit zijn de klachten waar de meeste mensen mee komen. Je kunt er zeker wat mee, maar het is geen kwestie van dat doen we even. De manier van eten en leven zullen anders gaan worden, maar de resultaten zijn dan ook geweldig. Veel minder pijn, minder medicatie, fitter en het leven weer aankunnen.

We gaan de lezing met het thema fibromyalgie herhalen op 21 maart van 11 tot 12.30 uur bij High Care 3000 aan de Loonsestraat 17 in Neerloon. Wel aanmelden graag via info@highcare.nl of 0486-416530.

Janny de Best
High Care 3000

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties