Kerkdorpen Ravenstein

Nader Bekeken door Janny de Best

Feestdagen

Door Janny de Best

De decembermaand met al zijn feesten, waarbij cadeaus, gezelligheid en samenzijn, maar ook eten en drinken erg centraal staan. Na de jaarwisseling komen de goede voornemens weer om de hoek kijken. Meer sporten, stoppen met roken, gezonder eten, minder snoepen, afvallen ga zo maar door. Maar dat is niet zo gemakkelijk.

De gemeenste factor in onze voeding is de suiker. Suiker wordt gebruikt als conserveringsmiddel en als smaakstof, het zit overal in. In alle kant-en-klare producten zit suiker verstopt. Koek en snoep zijn duidelijk, maar ook in brood, worst, peperkoek, yoghurtdranken, frisdrank, pudding, vla en ga zo maar door. Brood, aardappels, rijst en pasta’s worden omgezet in suiker.

Door deze overdaad van suikers kun je overgewicht of suikerziekte krijgen. Maar ook vermoeidheid, ontstekingsgevoeligheid (kwakkelen), buikpijn, opgeblazen gevoel en schimmeltjes zijn vaker aanwezig door suikergevoeligheid.

Er zijn prachtige artikelen geschreven over mensen die proberen zonder suikers te eten en hoe moeilijk dat is. We hebben in West-Europa een flinke suikerverslaving. En kom daar maar eens vanaf, er zijn nepsuikers, enkelvoudige suikers, complexere suikers, een zeer ingewikkelde materie!

Lezing
Wil je meer weten over dit onderwerp of over voeding in het algemeen kom dan eens luisteren op zaterdag 7 januari bij High Care aan de Loonsestraat 17 in Neerloon. De lezing begint om 11 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur en is achter op het terrein. De lezing is gratis, maar wel graag aanmelden via 0486-416530 of info@highcare.nl.

Wij wensen u met deze feestdagen dus, lekker genieten, met verstand naar je eten kijken en dan op naar een gezond 2017.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties