Ravenstein

Nieuwe expositie in Garnizoenskerk Ravenstein: Grafiek Leeft!

Door Stichting Cultuur Ravenstein van Stichting Cultuur Ravenstein

RAVENSTEIN - In het weekend van 27/28 juli en 3/4 augustus exposeren Jan van Dijk, Willemijn van Dorp en Jan Krul hun grafisch werk getiteld Grafiek Leeft! in de Garnizoenskerk van Ravenstein. De tentoonstelling wordt zaterdag 27 juli om 16 uur feestelijk geopend door de oud-voorzitter van Stichting Cultuur Ravenstein Max de Vries, waarna Jan Krul het werk zal toelichten. Iedereen is hierbij welkom. De kerk aan de Servetstraat 1 is op de expositiedagen open van 12 tot 17 uur en vrij toegankelijk.

Jan van Dijk.

De drie exposanten werken inmiddels ruim een decennium samen in het Grafisch Atelier Den Bosch:

Jan van Dijk zoekt in zijn werk graag de contrasten op, maar tegelijkertijd moet de juiste balans gevonden worden, de chaos herschikken. Kunst is voor hem ook een schuilplaats om te ontsnappen aan het grijs, dat ons omringt. Zowel bij het abstracte, als in zijn figuratieve werk, is het voor hem belangrijk, dat een poëtische ondertoon steeds voelbaar en zichtbaar blijft.

Het werk van Willemijn van Dorp is terug te brengen tot haar fascinatie voor stromend water. Het ongrijpbare van het glinsterende zonlicht op dat wat steeds verandert. Dit tijdloze eeuwige ritme van beweging werd uiteindelijk hoofdthema. De abstracte beeldvorming die daaruit voortvloeit moet adem bevatten, de toeschouwer een gevoel van ruimte en vrijheid geven. Daar gaat het haar om.

De godsdienstige opvoeding van Jan Krul en het leven in Afrika en Indonesië hebben grote invloed op de thema's van het beeldend werk. Het gaat onder andere over de relaties van chaos en ordening. De onderwerpen worden op een elementair en mythisch niveau onderzocht en vormgegeven.

Jan Krul.

Willemijn van Dorp.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties