Ravenstein

Leny van Elk en Yola de Lusenet

Expositie 'tegen licht' in Garnizoenskerk Ravenstein

Door Stichting Cultuur Ravenstein van Stichting Cultuur Ravenstein

RAVENSTEIN - Kunstenaars Leny van Elk en Yola de Lusenet exposeren samen met 'tegen licht' op 10, 12, 13, 19, 20 en 21 mei in de Garnizoenskerk van Ravenstein. De abstracte werken van Van Elk en de fotografie van De Lusenet, vertonen -hoe verschillend van aard ook- een zekere verwantschap in gevoel en intentie. Beide exposanten halen inspiratie uit de natuur en uit beider werk spreekt een voorkeur voor vereenvoudiging, stilering, het zoeken naar de essentie. Maar terwijl in de foto's de natuur nog waarneembaar is, komt het in het abstracte werk tot een beeldende vertaling. De deuren zijn geopend van 11 tot 17 uur. De tentoonstelling is vrij toegankelijk. 

Leny van Elk (Leur) onderzoekt in haar werk hoe kleuren en kleurnuances zich tot elkaar verhouden. Ze werkt in series, in een zorgvuldig proces van kleine stappen waarin ze kleuren vergelijkt, varieert en combineert. Haar abstracte werk op papier, dat zij regelmatig combineert met andere materialen, kenmerkt zich door een subtiele verscheidenheid aan oppervlak, textuur, licht- en donkerwerking. Leny van Elk streeft naar een helderheid met een eenvoud aan beeldende middelen en gebruikt hierbij een elementaire vormentaal. Daarmee voegt zij zich in een lange traditie van werken met kleurvelden uit het Modernisme, abstract-geometrische kunst en systematisch onderzoek. Tijdens deze tentoonstelling zijn zowel de werken op papier als ook objecten te zien.

Yola de Lusenet (Batenburg) maakt foto’s van beelden die te ontdekken zijn in landschap en natuur. Het landschap zoals het zich in eerste instantie aan ons voordoet dient als vertrekpunt voor een zoektocht naar wat onderscheidend is. Met de camera knipt zij uit de veelheid van indrukken om ons heen een uitsnede die de nadruk legt op de kleuren, lijnen, patronen of contrasten die het moment bijzonder maken. Het beeld dat de camera registreert bewerkt zij soms nauwelijks, soms meer, om naar voren te halen wat zij heeft gezien. Het resultaat kan vervreemdend zijn, of bijna abstract, maar steeds is er een relatie met de waarneming.

Te zien op 10 (Hemelvaart), 12, 13 mei en 19, 20 en 21 mei (Zaterdag en 1e en 2e Pinksterdag), Garnizoenskerk Ravenstein, openingstijd van 11 tot 17 uur en vrij toegankelijk. Zie ook www.cultuurravenstein.nl 
www.lenyvanelk.nl 
www.yoladelusenet.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties