Kerkdorpen Ravenstein

Met werk van leden Kunst- en Ambachtsgilde Ravenstein in de vitrines

Expositie Luuk Leijtens en Carla Hinnen in Raadhuis Ravenstein

Door Stichting Cultuur Ravenstein

RAVENSTEIN - Tot 18 maart exposeren in het Raadhuis van Ravenstein Luuk Leijtens (kleurrijke schilderijen, maatschappelijk engagement) en Carla Hinnen (fotografie, abstracte beelden van natuur en verval). In de vitrines is werk te zien van leden van het Kunst- en Ambachtsgilde Ravenstein. Het Raadhuis is op zaterdag en zondag open van 12 tot 16 uur en vrij toegankelijk.

Tijdens zijn studie aan Artez hogeschool voor de Kunsten ging Luuk Leijtens voor stage naar Willemstad/Curaçao en maakte hij de kleurige schilderijen die hij nu laat zien. Ze verbeelden het paradoxale gevoel dat hem overviel. Verblijvend in een paradijselijk omgeving werd hij geplaagd door het feit dat onze wereld niet paradijselijk is. Leijtens wil hierin de menselijke vorm, maar vooral menselijke emoties verbeelden. Behalve schilderijen maakt hij ook sculpturen.

Stoeien met krachten
Voor Carla Hinnen is het werken aan haar kunst een proces, en zoeken naar innerlijke logica, gerealiseerd in ruimtelijke vorm. Binnen een werk is niets anders mogelijk, het werk moet noodzakelijkerwijs zo zijn. In een vroeg stadium moeten keuzes gemaakt worden die het uiteindelijke resultaat beïnvloeden. In een vroeg stadium is het werk nog maar een vermoeden. Het uiteindelijke werk laat de inbreng van krachten en handelingen zien.
Zij werkte met o.a. zwaartekracht in de vorm van gebalanceerde objecten en windkrachten op de stranden van Texel. Haar meer recente werken uit lood, (scherven van) keramiek, papier en natuurlijke materialen zijn tevens het resultaat van het gebruik van krachten en handelingen.
Hinnen studeerde aan de Academie voor Beeldende vorming in Amersfoort en tijdens haar studie aan de Kon. Academie voor kunst en vormgeving in Den Bosch won zij de St. Lucas Award.

Kunst- en Ambachtsgilde: aandacht voor Meesterschap
In navolging op de succesvolle overzichtsexpositie in de Garnizoenskerk afgelopen zomer laten de leden van het Kunst- en Ambachtsgilde Ravenstein (KAR) hun werk zien in de vitrines van het Raadhuis. Deze kunstzinnige en ambachtelijke groep ondernemers willen handwerk en vakmanschap weer op de kaart zetten. Wat hen met name bindt, is creatieve energie en het talent om iets uit niets te maken. De unieke geschiedenis, cultuur en ruimte van Ravenstein zijn daarbij een bron van inspiratie.

Meer info: www.cultuurravenstein.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties