Kerkdorpen Ravenstein

Expositie gemengde technieken Marianne Buijs-Peijde en Joost van der Steen

Door Stichting Cultuur Ravenstein

RAVENSTEIN - Op vrijdag, zaterdag en zondag 8, 9 en 10 juni exposeren de kunstenaars Marianne Buijs-Preijde en Joost van der Steen samen hun gemengde technieken in de Garnizoenskerk van Ravenstein. De opening vindt plaats op zaterdag 9 juni om 15 uur met een IndiaseTempeldans door Dance Company Madhoerie. De kerk is op de expositiedagen open van 11 tot 17 uur en vrij toegankelijk.

Joost van der Steen: "Mijn werk laat ik leiden door het avontuur. Op basis van mijn verbeelding ontstaan kunstwerken die verwijzen naar het landschap en de tijd. Door vondsten in de natuur b.v. stukken hout, ijzer en sporen in de omgeploegde aarde, als onleesbare tekens, word ik geboeid. Het schilderen wordt daardoor een spannend scheppingsproces. Ik breng meerdere lagen verf op, gecombineerd met andere materialen zoals papier en zand. Uiteindelijk moet het resultaat de uitstraling krijgen van een door de tijd aangetast beeld. Waren het voorheen vooral mijn innerlijke landschappen die ik verbeelde met verf en verschillende papiersoorten waarin ik laag over laag werkte, op dit moment verzamel ik bestaand beeldmateriaal waarmee ik mijn verhaal opbouw. Ik ben dus een beeldbouwer geworden. Ook in deze beelden houd ik rekening met vorm , tegenvorm etc. om de compositie zo spannend mogelijk te maken.

Marianne Buijs-Preijde: "Mijn werk gaat over ‘Vrouw zijn’. Met diverse materialen als lood, hout, jute, wol en olieverf maak ik o.a. yoni’s, engelen en naakten. Alle kunstvormen en culturen inspireren mij. Alles wat ik maak is een weerklank op mijn beleving."

Meer info op: www.cultuurravenstein.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties