Kerkdorpen Ravenstein

Expositie 'Fotografie kunst of niet?' en mensbeelden Hilde Klomp in Ravenstein

Door Stichting Cultuur Ravenstein

RAVENSTEIN - Van 26 januari tot en met 17 maart exposeert een groep amateurfotografen in samenwerking met Mirjam Appelhof in het Raadhuis van Ravenstein. De opening vindt plaats op 26 januari om 15 uur, waarbij iedereen van harte welkom is. In de vitrines laat Hilde Klomp haar mensbeelden zien met als thema ‘Vergankelijkheid’. Het Raadhuis is tot en met maart op zaterdag en zondag open van 12 tot 16 uur.

Een werk van Arnoud Augustinus.

De groep amateurfotografen ontmoette elkaar tijdens een cursus georganiseerd door de Fotobond Brabant Oost met Mirjam Appelhof als mentor. De insteek was de zeggingskracht van het beeld te onderzoeken. Niet te registreren maar te gaan creëren. Een onderwerp uitdiepen dat heel dichtbij lag. Het proces te laten gelden en telkens te blijven verdiepen. Ze zijn de uitdaging aangegaan kaders te doorbreken om zo autonomer te werken. Hieruit is heel persoonlijk werk ontstaan.

De deelnemende fotografen zijn Hans de Cortie, Ans Spierings, Arnoud Augustinus, Ben van Os, Quitama Everaardt, Paulette Noten, Paula Angles, Wilma van Geel, Karien Schwiebbe, Ilona Swinkels en Mirjam Evers.

Vergankelijkheid
In de vitrines exposeert Hilde Klomp haar mensbeelden met als thema vergankelijkheid. Al een hele tijd combineert zij het kunstenaarschap met een baan als personeelsadviseur. Na het herstel van een ernstige ziekte besloot ze naar de kunstacademie te gaan waar zij nu afstudeert in beeldhouwkunst. Typerend voor haar werk is om de schoonheid van eenvoudige dingen te laten zien, zoals beweging en de menselijke gestalte.

Meer info: www.cultuurravenstein.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties