Kerkdorpen Ravenstein

Een huis in aanbouw: hoe beveilig je dat?

Door Veldsink-Reijers

Zowel tijdens de bouw als net na de oplevering van je nieuwbouwhuis, is je huis nog niet optimaal beveiligd. Je woont er immers nog niet en zeker in nieuwe wijken zitten de buren vaak in dezelfde situatie. Hoe zorg je er dan toch voor dat je huis niet ten prooi valt aan dieven die je cv-ketel of net geïnstalleerde keuken meenemen?

We geven je een aantal tips om inbraak in jouw (net opgeleverde) nieuwbouwwoning te voorkomen.
• Sluit na het klussen altijd alles goed af.
• Haal sleutels uit alle sloten.
• Als je er bent, laat dit duidelijk merken door een lamp aan te doen en de radio aan te zetten.
• Verwijder het front van je cv-installatie en bewaar hem ergens anders zolang je nog niet verhuisd bent. De inbreker die het op jouw installatie heeft voorzien, kan er dan niets meer mee. Plak een poster op je ramen met de tekst dat je dit gedaan hebt
• Installeer (tijdelijk) een draadloos alarmsysteem.
• Zorg dat de opstal- en inboedelverzekering ingaan op het moment van de sleuteloverdracht.
• Slaap alvast in de woning (als dit mogelijk is).
• Spreek met de nieuwe buren af om bij toerbeurt te slapen in de nieuwe woning en voor elkaar een oogje in het zeil te houden. Wissel telefoonnummers uit en informeer elkaar.
• Maak eventueel afspraken met de projectontwikkelaar over beveiligingsmaatregelen. Misschien kan hij de woningen nog een tijdje meenemen in de bewakingsronden.
• Een aantal auto's in de straat maakt een bewoonde indruk.

Verzekeringen voor meer financiële zekerheid
Met deze preventietips kun je een hoop ellende rond inbraak voorkomen, maar denk je ook aan je verzekeringen? Voordat je gaat bouwen is het aan te raden om je verzekeringen er nog even op na te slaan om te kijken in hoeverre ze ook voor je huis in aanbouw gelden. Ook zullen bedrijven en eventueel andere klussers die aan je huis werken, verzekerd moeten zijn om schade die zij veroorzaken, vergoed te krijgen.

• Woonhuisverzekering
Tijdens de bouw vergoedt de woonhuisverzekering vaak alleen schade die is veroorzaakt door brand, bliksem, explosies en storm. Om een vergoeding te kunnen krijgen moet je wel kunnen aantonen dat de schade niets te maken heeft met het bouwen zélf. Doordat tijdens de bouw je woning niet meteen voorzien is van glas of dakbedekking en je er ook niet woont, hanteren veel verzekeraars een beperkte dekking; ook bij diefstal.

• Aansprakelijkheidsverzekering
Voor het installeren van de keuken, badkamer of het stuken van de muren schakel je waarschijnlijk meerdere vakmensen in. De meesten hebben wel een aansprakelijkheidsverzekering. Buiten die verzekering hebben sommige vakmensen ook een aanvullende CAR-verzekering. Dit staat voor ‘Construction All Risk' en geeft jou meer financiële rust. Check vooraf dus bij het bedrijf of de ZZP'er hoe goed hij verzekerd is voor schade.

Een CAR-verzekering kun je ook als particulier afsluiten, gedurende de periode dat de werkzaamheden verricht worden. Dit is bijvoorbeeld handig als je buurman of kennis je komt helpen met klussen.

Heb je vragen over verzekeringen tijdens de bouw? Onze adviseurs staan klaar om je te helpen. Neem gerust contact op met ons kantoor en bel 0486-415399 voor een afspraak.

Veldsink-Reijers

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties