Kerkdorpen Ravenstein

Drie projecten bij gemeenschapshuis Onder D'n Plag in Demen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

DEMEN - Onder D'n Plag in Demen is afgelopen tijd flink onder handen genomen. Ondanks dat door corona veel activiteiten op een laag pitje stonden, hebben bestuur en vrijwilligers niet stilgezeten. De realisatie van drie verschillende projecten hebben het gemeenschapshuis weer een stuk toekomstbestendiger gemaakt. Er is een nieuwe keuken geïnstalleerd, een beweegtuin gerealiseerd en een kunstgrasveld aangelegd. Dit alles is zondag 31 oktober officieel in gebruik genomen. Daarmee is Onder D'n Plag het kloppende hart van de Demense gemeenschap, de plek waar onder andere ontmoeten en bewegen samenkomen.

Een van de projecten was het vervangen van een korfbalveld door een kunstgrasveld. Daarvoor is een DUS-I/BOSA subsidie toegekend. Dit biedt mogelijkheden voor intensief gebruik door verschillende soorten sport en spel.

Grotere keuken
De keuken van Onder D'n Plag was voorheen erg smal en gericht op een kantinefunctie. Vanuit de gebruikers was er behoefte aan meer ruimte om te kunnen koken voor groepen en kookworkshops te houden. Met de hulp van lokale ondernemers en vrijwilligers is het een prachtige ruimte geworden waar de eerste kookactiviteiten al gepland zijn. Een mooie start voor nieuwe ontmoetingsactiviteiten voor een grote doelgroep, vindt het bestuur van Onder d’n Plag.
Het Oranjefonds schonk 20.000 euro voor dit project. Daarnaast hebben ook Huurderskoepel Mooiland Grave, Rotary Club Schaijk/Land van Ravenstein en Dorpsraad Ravenstein bijgedragen. Verder is de opbrengst van Rabo ClubSupport 2020 ingezet om de nieuwe keuken te realiseren.

Beweegtuin
Onder D'n Plag is niet alleen een gemeenschapshuis, maar beschikt ook over sportfaciliteiten zijn. Dat creëert mogelijkheden om doelstellingen voor ontmoeten, gezondheid en vitaliteit te combineren. Om die reden is er met een bijdrage van 15.000 euro door het VSBfonds een beweegtuin gerealiseerd. Verder heeft ook het Coöperatiefonds van de Rabobank bijgedragen en is de stimuleringscheque van het Osse Sportakkoord gebruikt.
De beweegtuin, die tot stand is gekomen met hulp van lokale ondernemers en vrijwilligers, is bedoeld voor een brede doelgroep; van jong tot oud. Enkele lokale sport- en vitaliteitscoaches zetten de eerste activiteiten op en gaan deze begeleiden. Ook kan de beweegtuin worden ingezet bij voetbal- en korfbaltrainingen die bij Onder D'n Plag plaatsvinden.

'Met en voor elkaar'
Het bestuur van Onder D'n Plag is trots op het resultaat. "We zijn alle partijen zeer erkentelijk voor hun bijdragen", stelt bestuurslid Tanja Vos. "Ook zijn we heel blij met het vertrouwen van de gemeente Oss, die het totale project heeft ondersteund met een lening. Vele vrijwilligers en lokale ondernemers hebben geholpen een en ander te realiseren. Het is echt vanuit de gemeenschap met elkaar en voor elkaar gedaan. Met de afronding van deze projecten is een uitbreiding van activiteiten op het gebied van ontmoeten en bewegen mogelijk gemaakt. Er is al gestart met het koken voor groepen, trainingen in de beweegtuin en verschillende sporten op het kunstgras. De nieuwe activiteitencommissie Op dreef in Over D’n Dam gaat voor verdere invulling zorgen.”

De nieuwe beweegtuin. (foto: Rob Pluijm)

De aangepaste keuken.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties