Kerkdorpen Ravenstein

Derde NK-wedstrijd voor jeugdzijspancombi Jaydee en Fayènn van Els

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HUISSELING/WANSSUM - Jaydee (9) en Fayènn (6) van Els uit Huisseling reden zaterdag 25 mei hun derde NK-wedstrijd voor de kidsandsidecars. Dit keer in Wanssum. Samen met nog tien andere jeugdzijspancombinaties stond Team van Els 111 klaar achter de starthekken.

Tijdens de trainingsronde kwamen Jaydee en Fayènn er al achter dat het een pittige baan was. De eerste manche gingen ze goed van start. De motor sloeg deze keer niet af en ze hielden zich staande tussen de andere zijspancombinaties op deze zware baan. Ze kwamen als tiende over de streep.
In de tweede manche hadden ze een goede start. Als achtste bij de eerste bocht. Ze ploeterde zich over de harde baan. Hier en daar een klein sprongetje en Jaydee begon al af en toe te staan als hij de springbult op reed. Dapper reden ze de manche uit, zonder te vallen of de bakkenist te verliezen onderweg. Fayènn had ook wel in de gaten dat ze deze keer de handen goed aan de beugel moest houden, omdat de baan erg hard en hobbelig was. Er was voor haar dus geen mogelijkheid om te zwaaien naar het toegestroomde publiek langs de baan en op de dijk. Ze kwamen deze manche als negende over de eindstreep.

Dagtotaal in Wanssum voor Team van Els 111 is plek negen en een tweede plaats in de C klasse. Zaterdag 8 juni staan broer en zus aan de start in Stevensbeek.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties