Kerkdorpen Ravenstein

De jeugd is onze toekomst!

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

Kinderen van tegenwoordig staan behoorlijk onder druk. Wat doet dat met ze en hoe houden ze zich staande? Autisme, ADHD, buikpijn, overgewicht, intoleranties en darmklachten komen vaak voor, maar ook allergieën, eczeem, luchtwegproblemen, keel,- neus,- en oorklachten komen al op jonge leeftijd voor. Hoe gaan wij als ouders hier mee om? Veel voorkomende medicatie bij kinderen van kleins af zijn, Infacol, inhalers, pufjes, laxeermiddel, hormoonzalf, Ritalin, paracetamol en antibiotica. Bij de jongvolwassene komt daar nog de anticonceptiepil bij.

Medicatie is soms noodzakelijk. Het bestrijdt de klachten maar doet niets met de oorzaak van de aandoening. Toch valt er ook zonder farmaceutische middelen veel verbetering te halen bij dergelijke klachten bij kinderen, denk bijvoorbeeld aan een probiotica, vetzuren en de juiste multivitaminen. Niet alleen als therapeut maar ook als moeder weet ik hoe belangrijk het is om opgroeiende kinderen 'met een eigen willetje over voeding' een goede basis mee te geven waar ze hun leven lang profijt van hebben.

Een goede basis begint bij gezonde voeding. Als ouders kun je een belangrijke rol spelen in het bewust maken van jongeren over gezonde en duurzame voeding. Bijna 12% van de jeugd heeft overgewicht. Van de kinderen van 4 tot en met 17 jaar oud had 11,7% in 2018 overgewicht, waarvan 9% matig overgewicht en 2,7% ernstig overgewicht. Ongeveer de helft van de allerkleinsten tot 4 jaar krijgt genoeg fruit, groente en vis binnen, maar in de groep 9- tot 12-jarigen eet nog maar een kwart procent voldoende groente. Slechts 20% in deze leeftijdsgroep eet fruit.
Niet alleen voeding is belangrijk, maar ook de vochthuishouding. Wist u dat kinderen meer water nodig hebben dan volwassenen. Het lichaam van een klein kind bestaat voor ongeveer 80% uit water. Kinderen zullen dus meer water verdampen vergeleken met een volwassene.

Tijdens de gratis lezing van zaterdag 15 juni willen wij u bewust maken hoe kinderen te ondersteunen in de keuze omtrent voeding, supplementen en leefstijl. Interesse? Meld u zich dan aan via info@highcare.nl of telefonisch 0486-416530. De lezing start om 11 uur aan de Loonsestraat 17 in Neerloon (achter op het terrein bij High Care) en eindigt rond 12.30 uur. U kunt zich ook nog aanmelden voor het gratis spreekuur op de maandag van 13:00- 14:00. We kijken dan vrijblijvend naar uw bloed.

Janny de Best
High Care 3000

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties