Kerkdorpen Ravenstein

De day after carnaval - schoonmaken

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

Na carnaval begint de vastentijd. Dat is een prachtige manier om het lichaam schoon te maken. Vroeger werd de hele week geen vlees en suiker gegeten. Kinderen hadden een snoeptrommeltje en op zondag mocht het trommeltje open en werd er ook vlees gegeten. Ook de huisvrouwen begonnen aan de grote schoonmaak, dat moest en zou klaar zijn voor Pasen. Alle ramen en deuren gingen open, gordijnen, matten, beddengoed, alles werd schoongemaakt. Een prachtige schoonmaakactie. Dit is wel iets om over na te denken. De overdaad die we nu hebben is niet altijd gezond.

Het voorjaar is prima geschikt om te reinigen, je lever werkt extra goed. Als je dan zelf een beetje helpt door minder dierlijke eiwitten te eten en geen suikers, doet dit wonderen in je lijf. Er zijn diverse reinigingskuren, hele simpele maar ook zeer extreme. Het is maar net waar je voor kiest. Een dag alleen maar groente geeft al een prachtige reactie in je lichaam, combineer je dit met een laxeermoment, dan geeft dat wat extra’s. 

Darmspoelen, de therapie die wij in ons pakket aanbieden, gaat hierin een paar stapjes verder. Je krijgt een voedingsschema, zonder vlees en suikers uiteraard, gecombineerd met drie keer je darm spoelen. Heel relaxed, heel langzaam loopt er een beetje water in je darm, we masseren de buik en het water met de oude ontlasting loopt via een slang naar de afvoer. Je ziet dan zelf ook wat er allemaal achterblijft in je buik terwijl je misschien wel een goed ontlastingspatroon hebt. Op onze website staat de volledige uitleg met foto’s van deze techniek.
Oude ontlasting die in je buik achterblijft, kan voor veel problemen zorgen. Niet alleen buikpijn, spastische darm, divertikels, poliepen, ziekte van Crohn, maar ook huidproblemen, allerlei gewrichtsontstekingen en hoofdpijn. Dit komt omdat door een slechte darmfunctie de lever overbelast wordt, suikerhuishouding gaat rammelen, cholesterol gaat omhoog, hormonen worden niet meer goed aangemaakt. Zo kun je nog wel even doorgaan. Uiteindelijk beland je dan in een vermoeidheidssyndroom of een burn-out. Overbelasting en uitputting is niet zo raar als je kijkt naar onze manier van leven. Heel veel rommel erin, maar opruimen is er niet bij. Net als het schuurtje of de zolder, af en toe moet je opruimen en weggooien. Wat je ook doet om je lichaam te helpen, alles is meegenomen.

De verzuring die deze afvalstoffen met zich meebrengen kun je zien door een druppel bloed onder de microscoop te leggen, waardoor je dan gericht je voeding kunt aanpassen. Wij bieden deze mogelijkheid met een gratis spreekuur op maandag van 13 tot 14 uur. We kijken dan even naar het bloed en u krijgt een advies. Wel graag even aanmelden.

Zaterdag 16 maart staat de volgende gratis lezing gepland. Het onderwerp gaat over de verschillende mogelijkheden van reinigen en de voeding die daarbij hoort. Ook hiervoor graag even aanmelden via info@highcare.nl of 0486-416530.

Fijne carnaval en daarna de vastentijd!

Janny de Best
High Care 3000
Loonsestraat 17 Ravenstein
0486-416530 / www.highcare.nl 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties