Kerkdorpen Ravenstein

Nader Bekeken door Janny de Best

De blaadjes vallen…

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

Donker, grijs, nat, koud, wind en straks ook weer glad. De herfst is weer in het land, de blaadjes vallen. Ook weer gezellig, kachel aan, kaarsjes aan, lekker weer stamppotje en stoofvlees, appelmoes en rode kool en niet te vergeten de erwtensoep. Heerlijk die seizoenen.

Er is natuurlijk ook een maar… We bewegen minder, we gaan minder naar buiten, de tuin is winterklaar, we drinken minder water, we kruipen allemaal weer in ons huisje. Je lichaam moet zich hierin aanpassen en is er niet blij mee. Door de nattigheid en de kou krijgen virussen en bacteriën ook meer kans om zich te nestelen en dan moet je een goede afweer hebben om niet ziek te worden.
Griepjes, verkoudheid en ga zo maar door. Je botten doen meer pijn, je spieren zijn kouder en daardoor strammer. Meer hoofdpijn doordat je minder drinkt, darmen verstopt… Gezellig toch, die herfst.

Wat kun je hier tegen doen?
En dan niet alleen de oudere generatie, ook kinderen zijn er gevoelig voor, trouwens iedereen! Blijf bewegen, zeker één keer per dag minimaal 20 minuten bewegen zodat je het warm krijgt, het liefste buiten. Dan ook op je ademhaling letten, goed inademen!
Je bloedsomloop is er erg blij mee, je botten en spieren reageren dan ook meteen. Een of twee eetlepels lijnzaadolie per dag in wat yoghurt, een halve uitgeperste citroen, vers fruit, walnoten en honing is een perfect ontbijt. Dit ook vooral voor je stoelgang, botten en spieren, immuunsysteem, je huid en haren en zo kan ik nog een waslijst opnoemen waar dit goed voor is. Ook kinderen doen het hier goed op, blijf controleren of ze wel iedere dag goed poepen en of ze buikpijn hebben. Je past dan de hoeveelheid lijnzaadolie wat aan.

Drinken
Dan het drinken, raar toch dat we alleen meer drinken als het warm is buiten. Ook in de winter heb je hogedrukgebieden die je lijf enorm uitdrogen, dus blijf drinken. Is het water te koud, zet dan een pot kruidenthee, het liefst geen rooibos- of groene thee, deze soorten halen vocht uit je darmen en het vocht moet er juist in! Mensen met hoofdpijn moeten juist veel drinken, hoofdpijn is een teken dat je lever overbelast is en extra vocht nodig heeft. Dit kun je trouwens mooi zien in het bloed onder de microscoop.

Vitamine D en C zijn natuurlijk onontbeerlijk tijdens de wintermaanden, dit is voor iedereen goed. Twijfelt u aan de vitamine D, laat het prikken. Vitamine C is watergebonden, dus te veel kun je niet krijgen. Drie per dag 1000 mg vitamine C en u fluit de winter door.

Gratis lezing
Wilt u een persoonlijk advies, denk dan eens aan ons gratis inloopspreekuur, iedere maandag van 13 tot 14 uur. Wel graag aanmelden. De gratis lezing over dit onderwerp is 9 november van 11 tot 12.30 uur bij High Care 3000 aan de Loonsestraat 17 in Neerloon, achter op het terrein. Ook hier graag aanmelden via info@highcare.nl of telefonisch op 0486-416530.

Janny de Best
High Care 3000

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties