Kerkdorpen Ravenstein

Nader Bekeken door Janny de Best

De 5 kiembladen en de relatie tussen organen

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

Laten we eens beginnen bij de oorsprong…

Als een eicel en zaadcel zich met elkaar versmelten, vindt er een vermenigvuldiging van cellen plaats. Deze vermenigvuldiging wordt onderverdeeld in een aantal verschillende groepen cellen. Binnen de anatomie praten we over 'de 5 kiembladen'. Uit deze kiembladen ontstaan bijvoorbeeld de organen zoals galblaas & lever, blaas & nieren en hart & bloedvaten, dikke darm, longen & huid. Al deze kiembladen samen groeien uit tot een embryo.

Belangrijk om te weten is dat de dikke darm, longen en huid nauw aan elkaar verbonden zijn. Dit omdat de dikke darm, huid en longen uit hetzelfde kiemblad zijn gevormd. Omdat dikke darm (spijsvertering & afweersysteem) en long met elkaar verbonden zijn, wordt de longfunctie en -capaciteit beïnvloed door juiste of onjuiste voeding. Longpatiënten zijn daarom niet gebaat bij het nemen van slijmvormende producten zoals koemelk.

In ditzelfde kiemblad behoort nog een orgaan thuis, namelijk de huid. De huid staat dus ook in verbinding met de dikke darm en longen. Bij de mens wordt de huid beschouwd als het grootste en zwaarste orgaan van het lichaam, omdat de gehele huid meer weegt dan elk van de andere organen. Dit komt omdat botten, kraakbeen, pezen, aanhechtingen, maar ook de slijmvliezen bij de huid horen. Denk daarbij aan de bekleding van de long en de darmen. Dit zijn slijmvliezen, dus ook huidcellen.

Als je verkeerd eet, te weinig drinkt en een onregelmatige ontlasting hebt, krijgt het lichaam de afvalstoffen niet goed opgeruimd en ontstaat er een verzuring van je lichaam. Dit zou kunnen leiden tot aandoeningen binnen dit kiemblad zoals huidklachten, buikpijn en/of benauwdheid. Vitaminen en mineralen worden dan onvoldoende opgenomen, wat ook weer de nodige klachten geeft.

Je kunt jouw darmen, longen en huid heel eenvoudig ondersteunen door andere voeding te nemen en meer water te drinken, het liefst met een schijfje citroen erin. Lukt dit niet dan is een darmspoeling een veilige en effectieve methode om het vuil en de afvalstoffen, die zich hebben vastgehecht aan de binnenzijde van de darm, te verwijderen. Een schone darm zorgt dan ook weer voor een beter afweersysteem en minder long- en huidklachten. Erg fijn nu we weer langzaam richting de herfst en de winter gaan.

We kunnen ook uw bloed onder de microscoop bekijken. Hierin kunnen we heel mooi zien hoe de verzuring bij u ervoor staat. Tijdens het inloopspreekuur is het mogelijk dit te bekijken. Wel even aanmelden graag via 0486-416530 of info@highcare.nl

Blijf gezond.

Janny de Best
High Care 3000

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties