Kerkdorpen Ravenstein

Dankdienst voor 150 jaar her-inwijding St. Jan de Doperkerk Neerlangel

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

NEERLANGEL - Dit jaar is het 150 jaar geleden dat het destijds al bijna negen eeuwen oude romaanse St. Jan de Doperkerkje van Neerlangel met behoud van haar tufstenen toren werd gesloopt om op de oude fundamenten plaats te maken voor het huidige neogotische zaalkerkje. Al ruim tien eeuwen staat dit kerkje letterlijk en figuurlijk centraal in de kleine en hechte, nu slechts zo'n 67 inwoners tellende, gemeenschap van Neerlangel.

De Langelse bevolking heeft zich als een goede huisvader een ware hoeder van het kerkje getoond, veelal verenigd in het Gilde van St. Jan. Sinds 2008 heeft de Stichting Neerlangel Historie en Toekomst het beheer over het kerkje gekregen, is het gebouw in 2010/2011 grondig gerestaureerd en wordt met steun van vele vrijwilligers gezorgd dat het er keurig verzorgd uitziet. Het kerkje is het gehele jaar door dagelijks geopend als welkome plaats voor rust en gebed. In het intentieboek zien we dat deze bijzondere plek voorziet in een behoefte, dat zij mensen verbindt die deze plek bezoeken.

In en nabij het kerkje zal op 14 en 15 september in woord en beeld de geschiedenis van dit prachtige gebouw worden verteld. Op zondag, 150 jaar na de herbouw van het kerkje, is er 's ochtends om 11 uur een feestelijke dankdienst om de her-inwijding van 1869 te vieren.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties