Kerkdorpen Ravenstein

Stimuleringsbijdrage vanuit Osse Sportakkoord

Cheque voor Vesta'19 voor sport- en spelactiviteiten kleuters

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

DEMEN/RAVENSTEIN - Wethouder Kees van Geffen reikte dinsdag 3 november drie stimuleringsbudgetten van het Osse Sportakkoord uit. Een van de cheques à 250 euro ging naar voetbal- en korfbalclub Vesta'19 in Ravenstein en Demen. Zij ontvangen dit bedrag vanwege het opzetten van sport- en spelactiviteiten voor kleuters om zo op vroege leeftijd de lichamelijke ontwikkeling te bevorderen. De subsidie is ter aanmoediging van dit idee, want hiermee dragen ze bij aan de ambities uit het Osse Sportakkoord.

Naast Vesta'19 ontvingen ook Thuis in Oss en De Sonnewijser een bedrag van 250 euro. Later dit jaar volgt Fietscrossclub Oss nog. Daarmee zijn in totaal veertien cheques uitgereikt in 2020. Partners van het Osse Sportakkoord met een goed idee dat aansluit bij de ambities kunnen ook een stimuleringsbudget aanvragen. Er is dit jaar ruimte voor maximaal 25 uitkeringen. Meer informatie op www.sport-expertise-centrum.nl/osse-sportakkoord/partner-worden


 

Het Osse Sportakkoord is een lokale vertaling van het Nationaal Sportakkoord. Het Nationale Sportakoord is in 2018 gesloten door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en de sportbonden (NOC*NSF). Het Osse Sportakkoord is tot stand gekomen in samenwerking met lokale sportaanbieders, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en de gemeente. 45 organisaties waren vertegenwoordigd tijdens interactieve bijeenkomsten en werksessies in de periode van mei tot en met oktober 2019. De ambities moeten ertoe leiden dat iedere Ossenaar meer gaat bewegen voor een gezond leven.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties