Kerkdorpen Ravenstein

Broer en zus uit Huisseling boeken vooruitgang in zijspan

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HOLTEN - Jaydee (9) en Fayènn (7) van Els uit Huisseling mochten zondag 6 oktober met de kidsandsidecars meerijden in Holten. Dit keer voor de KNMV-bond. Ze waren voor ingedeeld in de B-klasse samen met drie andere teams.

Met acht spannen aan het starthek was het een mooi deelnemersveld. De start van de eerste manche was geweldig. Het hek viel en Jaydee trok de gashendel open, reed een aantal zijspancombinaties voorbij en ging als vijfde de eerste bocht in. Dat is ze dit seizoen nog nooit gelukt. Broer en zus gingen als een speer, hielden vol en de manche werd keurig uitgereden op plek zes. De hele manche waren ze in een prachtig duel met team Van Kruijsbergen. Ze waren super aan elkaar gewaagd. De rondetijden verschilde hooguit een paar seconden. En dat in het voordeel van Jaydee en Fayènn. Ze hebben geknokt om op plek zes te blijven rijden en dit is ze gelukt.
De tweede manche was Jaydee ingefluisterd hetzelfde te doen. En voilà, weer een super goede start. Wederom een aantal combi's ingehaald. De jonge crosser duwde zijn span in de eerste bocht nog net voor team Van Kruijsbergen. Weer als vijfde door de eerste bocht. Hij wist deze positie een hele ronde vol te houden. Een nieuwe mijlpaal voor het duo dat elke wedstrijd beter wordt. De rest van de manche is knap uitge(st)reden op wederom plek zes na wederom een heerlijke onderlinge strijd met team Van Kruijsbergen. Dit resultaat werd geboekt door een mooie samenwerking tussen broer en zus.

Geknokt en gestreden
Jaydee en Fayènn hebben hun taak keurig volbracht. De motor is niet afgeslagen bij de start, Fayènn heeft maar één keer gezwaaid en ze zijn niet gevallen. Ze hebben geknokt, gestreden en hiervoor zijn ze beloond met plek zes in het dagtotaal en een verdiende derde plek in de B-klasse.

Zaterdag 26 oktober staat de laatste NK-wedstrijd van dit seizoen op het programma. Dit keer in Meijel.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties