Kerkdorpen Ravenstein

Jaydee (9) en Fayènn (7) van Els uit Huisseling samen op zijspan

Broer en zus Nederlands kampioen kidsandsidecars C-klasse

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HUISSELING - Jaydee (9) en Fayènn (7) van Els uit Huisseling zijn met hun zijspan Nederlands Kampioen geworden in de C-klasse bij de kidsandsidecars. Zij hebben in hun klasse de meeste punten bij elkaar gesprokkeld. Daarom is de eerste plaats dit seizoen voor deze sportieve broer en zus.

In totaal rijden er tijdens de wedstrijden van kidsandsidecars elf zijspancombinaties in vier verschillende klasses door elkaar. De leeftijden en het aantal CC variëren behoorlijk. Jaydee en Fayènn rijden in de C-klasse. Dit zijn de jongste deelnemers. Hierin rijden zij samen met nog twee andere teams. Het is één grote zijspanfamilie en alle kinderen gaan enorm leuk met elkaar om. Er is totaal geen onderlinge strijd. Zodra de manche is afgelopen, hangen ze allemaal bij elkaar voor een dolletje en om lekker te spelen.

Laatste wedstrijd
Zondag 27 oktober hebben broer en zus hun laatste NK-wedstrijd van dit seizoen gereden in Meijel. Er waren negen teams die meereden. De baan was zwaar. De sporen waren diep. In de eerste manche sloeg de motor af bij het neervallen van het starthek. Dus moest Jaydee de achtervolging inzetten. Dit valt niet mee als je niemand in het zicht hebt. Het was bikkelen in het zware zand met her en der een valpartij van andere teams. Hierdoor kon Jaydee terugrijden naar plek acht. Dit wisten broer en zus vast te houden en kwamen als achtste de streep over.
Bij de tweede manche was de start een stuk beter. Ze reden heel lang op plek acht, maar in de laatste ronde ging het mis en reden ze zich vast. Hierdoor kwamen zij als negende over de eindstreep. Daar stonden alle teams elkaar op te wachten. Toen alle teams binnen waren, was er een heuse champagnedouche voor alle kampioenen en de overige deelnemertjes.

Pieken en dalen
Jaydee en Fayènn hebben veel geleerd dit seizoen. Het ging met pieken en dalen. De flinke valpartij in Overloon had erin gehakt. Toch vind Fayènn dit uiteindelijk het mooiste moment van afgelopen seizoen. Een salto met de zijspan. Bij het turnen maakt ze ze niet, maar met de zijspan krijgen ze het wel voor elkaar. Het minst leuke dit seizoen vond Fayènn dat ze vast zaten met de motor in Berghem. "Papa moest toen hard rennen om ons los te maken", kijkt ze terug. "Daarna konden we de ronde afmaken en de baan verlaten."
Het hoogtepunt voor Jaydee dit seizoen was toch wel de wedstrijd in Utrecht. Fayènn die van het span afviel en Jaydee die niks in de gaten had. Hij reed gewoon door terwijl zijn zusje erachteraan rende. Gelukkig werd hij snel geseind om te stoppen, zodat Fayènn weer op kon stappen en ze samen door konden rijden. Het minst leuke dit seizoen vond Jaydee de wedstrijd in Overloon toen ze over de kop gingen.

Ommekeer
Na de wedstrijd in Overloon zat de schrik er toch wel in, vooral bij Jaydee. Maar vanaf de wedstrijd in Berghem is er een ommekeer. Ze hebben ze zich herpakt, het gevoel was terug, het tempo is omhoog gegaan en het gaat stukken beter. Er is een mooie samenwerking te zien tussen broer en zus. Jaydee draait het gas veel beter over. Fayènn gaat goed hangen en probeert met haar korte beentjes met de billen toch op het zadel te komen in de bochten naar links. De start gaat steeds beter, waardoor ze niet altijd meer als laatste bij de eerste bocht zijn.
Het geeft zowel Jaydee als Fayènn een enorme kick dat er elke wedstrijd mensen speciaal voor hen komen kijken langs de baan. De positieve woorden en complimenten doen hun goed. In 2020 gaan ze proberen om hun titel te verdedigen en om nog meer te knallen op de racebaan. Dit willen ze doen door harder te rijden, sneller door de bochten te kunnen en mooie sprongen te maken.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties