Kerkdorpen Ravenstein

Broer en zus Jaydee en Fayènn van Els steeds beter op zijspan

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HUISSELING/STEVENSBEEK - Jaydee (9) en Fayènn van Els uit Huisseling hebben zaterdag 8 juni weer een wedstrijd gereden voor het NK zijspan kidsandsidecars. Dit keer op de geweldige baan van Radiocircuit Stevensbeek. Samen met acht andere zijspancombinaties verschenen broer en zus als Team van Els 111 als jongste deelnemers aan de start voor de eerste trainingsrondjes. Die gingen super goed. Het trainen begint zijn vruchten af te werpen, want Jaydee had er tempo inzitten. Na tien minuten kwamen zowel hij als Fayènn tevreden en enthousiast de baan af. Ze waren klaar voor de eerste manche. Vol zelfvertrouwen verscheen het duo aan het starthek.

De eerste manche hadden Jaydee en Fayènn een prima start. Het hek viel en als zevende waren ze bij de eerste bocht. Het tempo van de trainingsrondjes hield Jaydee vol. Fayènn stapte keurig op tijd in om te gaan hangen. Beide handen aan de beugel en de voet netjes in de punt. Alles zag er keurig uit. Tegen het einde van de manche reden ze zich klem in één van de diepe sporen waardoor ze vast kwamen te zitten en met zijspan en al omvielen. Dankzij de hulp van omstanders en van Team van Kruijsbergen konden ze hun rit vervolgen. Jaydee en Fayènn waren beide toch wat geschrokken van de valpartij, waardoor het tempo wat lager lag. Toch hebben ze de manche keurig uit kunnen rijden en de zevende plek weten vast te houden. Vol trots kwamen broer en zus de baan af.

Tweede manche
Bij de tweede manche verliep de start niet geheel vlekkeloos. De motor sloeg af, waardoor het niet meer mogelijk was om aansluiting te vinden bij één van de andere zijspancombinaties. De afstand was te groot. Wel hebben ze de hele manche super goed gereden. Mooi tempo erin gehouden, en er was een mooie samenwerking tussen hen te zien. De baan was aan het einde van de dag zwaar, omdat er behoorlijke sporen zaten. Ze trokken zich hier niets van aan en worstelde zich knap hier doorheen. Dit keer zonder ongelukken en ze kwamen over de eindstreep als achtste.
Het dagtotaal leverde een verrassende zesde plaats op en een eerste plaats in de C-klasse. Wat waren Jaydee en Fayènn trots. En niet alleen zij. Ook de supporters langs de baan die speciaal voor hen waren gekomen om ze te zien schitteren hebben enorm genoten van hun optreden in Stevensbeek.

Zaterdag 29 juni verschijnen Jaydee en Fayènn aan de start in Overloon voor hun vijfde NK wedstrijd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties