Kerkdorpen Ravenstein

Bijzonder sfeervol St. Jansfeest in Neerlangel

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

NEERLANGEL - St Jansfeest 2018 begon met het plechtig heilig lof waarvoor het gilde vooropgegaan door haar nieuwe tamboer Arno van de Rijdt in plechtige stoet naar het St. Janskerkje was getrokken. Na deze dienst, voorgegaan door Pastor Jacques Leo, werd Nel Megens door voorzitter Bernard Brands gehuldigd vanwege haar veertigjarig lidmaatschap van het gilde van St. Jan.

 

Tijdens die veertig jaren heeft Nel bepaald niet stilgezeten. Bij haar komst naar Neerlangel werd ze meteen al lid én bestuurslid van het gilde en die rol heeft ze in twee fasen tesamen negentien jaar met verve vervuld. Door haar inzet en betrokkenheid had zij snel haar plek in de gemeenschap van Neerlangel gevonden en werd hiervoor met recht en onder applaus met een fraaie bos bloemen en een oorkonde geluk gewenst.
Ondanks het wat frisse weer waren vele pelgrims op de verjaardag van St. Jan de Doper naar de plechtige Heilige Mis op het plein onder de oude eiken gekomen, waar Pastor Zandbelt in zijn preek heel helder en vol overtuiging de boodschap van St. Jan de Doper verwoordde. Ook Pastoor Spiertz onderhield zich geanimeerd met de kinderen van de kindernevendienst die hem het door hen geplukte St. Janskruid kwamen aanbieden, wat later als St. Jansstro in de kerstkribbe komt te liggen. Allen werden we met dit kruid, in wijwater gedrenkt, besprenkeld.

De schietwedstrijden vormden het enerverende slotstuk van deze bijzondere gildedag. Een meer dan bovengemiddeld aantal schoten, ofwel bijna het dubbele, was nodig om de vogels te vellen. Bij het St. Barbaragilde won Henk Eikhout met 154 schoten de strijd om de eer van Neerlangel. Dirk Megens uit Deursen werd na 227 schoten dagkoning van de vrije vogel. Tot slot mocht het nieuwe lid Jun Swagemakers, door de postcodewijziging wonend in het van Deursen geannexeerde nieuw stukje Neerlangel, zich na het 242e schot dagkoning van St. Jan noemen. Al met al een geslaagd St. Jansfeest, met prachtige klanken muzikaal opgeluisterd door Fanfare Jong Leven uit Macharen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties