Kerkdorpen Ravenstein

Diedenaar verleende eerste hulp na ongeval

Arthur van der Straten ontvangt bronzen medaille voor redden drenkeling

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS/DIEDEN - Arthur van der Straten uit Dieden heeft maandag 14 januari een bronzen medaille gekregen voor het redden van een man van de verdrinkingsdood. Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans reikte de medaille en het bijbehorende getuigschrift uit. Een emotioneel moment op het Osse gemeentehuis waarbij zowel zijn eigen gezin als het slachtoffer met zijn familie aanwezig was.

Arthur van der Straten (links) met Huub Roeffen.

Dinsdag 28 augustus 2018 botste een bestelauto met een vrachtwagen op de kruising van de Langestraat en Galgenstraat in Dieden. Daarbij belandden de voertuigen in de sloot, waarvan de auto op z'n kop terecht kwam. Arthur is nadat hij de klap hoorde direct poolshoogte gaan nemen. Hij sprong in het water en heeft ongeveer negen minuten het hoofd van het 74-jarige slachtoffer, Huub Roeffen uit Ravenstein, boven water gehouden totdat de hulpdiensten ter plekke waren. Die waren intussen gebeld door Arthurs vrouw Kim. Door deze reddingsactie is Huub die dag niet verdronken. Zijn 72-jarige echtgenote Ans heeft het ongeluk niet overleefd.
Arthur was maandag met een smoesje naar het gemeentehuis in Oss gelokt. Hij dacht dat hij kwam voor een evaluatie, maar de verrassing was groot toen hij Huub met diens familie en zijn eigen gezin aantrof. In haar toespraak prijst Buijs de daadkracht van de Diedenaar. “Op zo'n verschrikkelijk moment lijken negen minuten een hele dag”, stelt ze. “Het is heel bijzonder dat je hebt kunnen helpen. Voor iedereen begon 28 augustus als een gewone dag, maar door de gebeurtenissen zijn al jullie levens veranderd.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties