Kerkdorpen Ravenstein

Nader Bekeken

Als ik doodga…

Door Veldsink-Reijers

…dan wil ik dat mijn nabestaanden geen financiële zorgen hebben. Ik weet zeker dat veel mensen er net zo over denken. Alleen praten ze er niet over. Veel mensen hebben het niet graag over de dood en de gevolgen ervan. Dat is jammer, want het kan opluchten als je de zaken goed regelt.

Waarschijnlijk wil je wel graag dat je kinderen, echtgeno(o)te of andere nabestaanden zonder financiële problemen achterblijven, maar heb je geen idee hoe het geregeld is. Het is slim om daar eens naar te kijken.

Nabestaandenuitkering
Hebben je nabestaanden heel weinig eigen inkomsten, dan kunnen ze aanspraak maken op een nabestaandenuitkering uit de Algemene nabestaandenwet (Anw). Ze kunnen ook recht hebben op een aanvullend nabestaandenpensioen van je pensioenfonds. Maar dat hangt er maar net vanaf welk pensioen je hebt en of je voor of na de pensioendatum overlijdt.

Overlijdensrisicoverzekering
Heb je een eigen huis, dan heb je ook een overlijdensrisicoverzekering. Die keert bij overlijden een bedrag uit waarmee je de hypotheek (helemaal of gedeeltelijk) aflost. Zo blijven je woonlasten betaalbaar. Zo’n overlijdensrisicoverzekering kan je ook los van de hypotheek afsluiten, bijvoorbeeld om extra kosten zoals de uitvaart van te betalen.

Hoe ziet het leven van je partner eruit?
Nu zul je denken: mijn partner heeft zelf een inkomen en kan na mijn overlijden prima rondkomen. Dat is mooi, maar heb je samen kinderen? Heb je dan al bedacht wat het betekent als er nog maar één ouder overblijft? Misschien gaat je partner minder werken, met minder loon tot gevolg. Dan zijn er mogelijkheden om bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag aan te vragen.

Als iemand overlijdt, is dat een verdrietig moment voor de nabestaanden. Maak ze niet nog verdrietiger en stel hun financiële situatie veilig, ook na je overlijden. Regel het goed en loop even bij ons kantoor binnen om de mogelijkheden te bespreken voor het maken van een Veldsink Financiële Foto. Veldsink-Reijers is gevestigd aan de Kuiperstraat 1 in Deursen-Dennenburg. Of bel ons 0486-415399 voor het maken van een afspraak.

Manon van Haren
Hypotheekadviseur Veldsink-Reijers

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties