Kerkdorpen Ravenstein

Nader Bekeken door Janny de Best

20 jaar, waar blijft de tijd?

Door Janny de Best van High Care 3000 B.V. Therapiecentrum

Waarom ga je van een academisch ziekenhuis de natuurgeneeskunde in? Heel simpel, door eigen ongemak, een chronisch vermoeidheidssyndroom. Na een jaar heen en weer geschoven te zijn tussen specialisten die het niet meer wisten, kwam ik via een collega bij een natuurgeneeskundig therapeut terecht en tot mijn grote verbazing wist zij eigenlijk meteen wat ik mankeerde. Maar wat nog mooier was, ze had ook een oplossing!

Dat steekt natuurlijk wel voor iemand die in een academisch ziekenhuis werkt! Hoe is dat mogelijk? En zie daar de interesse is geboren en de eerste opleiding 'acupunctuur' was een feit. De rest ging vanzelf en High Care 3000 werd op 16 augustus 1999 opgericht. Nu zijn we 20 jaar verder en denk ik dat High Care 3000 zijn plek in de zorg wel verdiend heeft. Door de combinatie van therapieën zijn we in Nederland uniek.

In die 20 jaar is er niet veel veranderd, de reguliere geneeskunde is een symptoombestrijder en de natuurgeneeskunde probeert de oorzaak te vinden. De voeding is alleen maar slechter van kwaliteit geworden en onze patiëntengroep wordt steeds jonger. Kinderen met melk en gluten gevoeligheid, allergieën, buikpijn, eczeem, hypersensitiviteit en ga zo maar door. Ouderen met aandoeningen die onder de vlag van de leeftijd worden verstopt. Pijn die met medicatie behandeld wordt en de kwaliteit van leven die door de bijwerkingen alleen maar verslechterd.

Vermoeidheid?
Iedereen is moe, kinderen, pubers, jonge moeders, ouderen. Hoe komt dat? Vitaminegebrek? Een darm die de voeding niet goed opneemt? Medicijngebruik? Bij ouderen vooral door slecht eten, geen eetlust. Nou ja, bij jongeren ook hoor! Al die jaren is er dus niets veranderd, kennis over voeding was en is nog steeds niet optimaal. De gemakzucht, het snelle eten, even wat halen is niet het meest gezonde.
Ook ik heb met dit probleem geworsteld, een gezin met 6 kinderen, een fulltime baan, beesten, een boomgaard en moestuin. En dan toch binnen het halfuur een verantwoorde maaltijd op tafel zetten? Het kan echt wel, maar vergt wel wat voorbereiding en oefening.

Lezing over voeding
De eerste lezing van dit seizoen start op zaterdag 7 september met het thema voeding. Deze gratis lezing is bij High Care 3000 aan de Loonsestraat 17 in Neerloon, achter op het terrein. Aanvang is om 11 uur en het duurt tot ongeveer 12.30 uur. Wel graag even aanmelden via info@highcare.nl of 0486-416530. Denkt u ook aan ons gratis spreekuur, iedere maandag van 13 tot 14 uur, ook hiervoor graag aanmelden.

Janny de Best
High Care 3000

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties