Ravenstein

Kaapverdië populair bij klanten Reisbureau Reisgraag.nl

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Kaapverdië is een bestemming die erg populair is onder de klanten van Reisbureau Reisgraag.nl uit Ravenstein. De archipel voor de westkust van Afrika trekt vooral mensen die van het strand en rust houden. Daarnaast is het land populair vanwege de korte vluchtduur van ongeveer 6 uur. Voor het reisbureau genoeg reden om twee reisprofessionals die kant op te sturen om de bestemming uit te proberen.

"We zien de laatste jaren dat steeds meer mensen voor het zonzekere Kaapverdië kiezen, zo werd er in de eerste maand van 2020 opvallend meer geboekt naar deze bestemming ten opzichte van het jaar ervoor", vertelt Thomas Lenting van Reisbureau Reisgraag.nl.

Zonzekerheid
Kaapverdië is vooral geliefd onder de klanten vanwege de zonzekerheid. De temperatuur ligt er altijd tussen de 25 en 30 graden, dit maakt de eilandengroep ideaal voor een strandvakantie. Tevens ziet men het als een goed alternatief voor bestemmingen als Egypte of Tunesië, die de afgelopen jaren nog wel eens in het nieuws kwamen vanwege de onrust.

Sal en Boa Vista
De eilanden Sal en Boa Vista zijn het meest geliefd door de mooie goudgele stranden en turquoise zee. Daarnaast kun je goed (kite)surfen op de eilanden, is er op Sal een speciale broedplaats voor schildpadden en kun je de echte Afrikaanse sfeer proeven in een van de lokale restaurantjes.

Eilandhoppen op verschillende eilanden is ook mogelijk. Santo Antão is bijvoorbeeld een eiland dat vaak in de rondreis wordt bezocht, mede doordat het qua landschap totaal niet lijkt op Sal en Boa Vista. Het eiland kenmerkt zich juist door de mooie, groene en ruige natuur en vele wandelmogelijkheden. Ook São Vicente is een eiland dat vaak in de rondreis wordt meegenomen. Hier heb je het stadje Mindelo als bruisend middelpunt, met veel koloniale gebouwen, Afrikaanse muziek en leuke markten.

Advies
Om de klanten nog beter te kunnen adviseren zijn twee reisprofessionals Sandra de Moor en Gina de Vaan in oktober afgereisd naar Kaapverdië om de accommodaties op de bestemming zelf uit te testen. Zo kunnen klanten bij het reisbureau nog beter geadviseerd worden.

Het favoriete hotel van Sandra is het TUI Blue Cabo Verde, een adults only hotel waar je op basis van all inclusive verblijft. Het is prachtig opgezet, ligt direct aan het strand en heeft mooie swim up kamers. De favoriet van Gina voor gezinnen met kinderen is het Melia Dunas Beach Resort. Ook hier verblijf je op basis van all inclusive en heb je zelfs kamers met twee aparte slaapkamers, wat ideaal is voor gezinnen. Daarnaast mag je gebruik maken van de uitgebreide kinderzwembaden van het naastgelegen Sol Dunas Resort.

Meer informatie
Heb je vragen over het mooie Kaapverdië of zoek je een vakantie naar een andere bestemming? Kom gerust eens langs aan de Stationssingel 120E in Ravenstein of vraag telefonisch advies (0486-412199).

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties