Ravenstein

INGEZONDEN: Toon Beerens, uniek ingezetene uit Ravenstein, overleden

Door Anton Coolen

Onze ‘beste Toon‘ sprak mij altijd in de Franse taal aan. De reden: hij heeft net zoals ik en velen een gedeelte van zijn opleiding gehad op de Ruwenberg, dat tweetalig was. De Ruwenberg was onder andere het voorportaal van het seminarie te Sint Michielsgestel (wereldheer dus geen gelofte van armoede.) Pater en broeder worden was toentertijd voor een andere klasse. Door het warme gevoel in onze onderbuik hebben onder anderen Toon, ik en velen het seminarie niet afgemaakt.

Onze levenskunstenaar is en was een parel voor de gemeenschap. Zijn laatste daad is dat de uitvaart zal plaatsvinden in de protestantse kerk te Ravenstein. De r.k. kerk is gesloten om onbegrijpelijke politieke redenen (financiële redenen?) voor onze pastoor en zijn discipelen.
Het is toch een fijne daad dat het bestuur van de protestantse kerk als genoegdoening voor het kapotslaan van onze beelden in het verleden ‘ónze Toon’, een katholiek in hart en nieren, gebruik laat maken van de kerk. Dit is echt uniek.

In het hiernamaals zal hij zeker door Calvijn en Luther worden aangesproken en zal de verbroedering plaatsvinden. Toon, heel veel dank voor de fijne en ook soms moeilijke momenten de afgelopen 45 jaar, waarin ik een beetje deelgenoot mocht zijn van je leven.

Rust in Vrede. Ge het een bijzonder en dikwijls mooi leven gehad.

Anton Coolen

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties