Ravenstein

INGEZONDEN: Respectloos, ongepast en onbeschoft

Door Henk Werring

Respectloos, ongepast en onbeschoft. Dat is mijn mening over de stukken die er verschijnen in de pers en op facebook over Pastoor Spiertz. Ja, ook 87-jarigen (mijn leeftijd) kijken op facebook en zien berichten voorbijkomen die over de grens van het beschaafde heen gaan en zelfs onbeschoft te noemen zijn.

In uw krant van zaterdag j.l. wordt pastoor Spiertz bij 'Berichten uit de Vrijstaat' door een onbekende schrijver(-ster) op een onbeschofte manier neergezet. Wetende dat hij zich in het openbaar niet kan verdedigen lijkt dit dus nergens op en leidt tot niets.
Tegenwoordig lijkt het erop dat je maar zoveel mogelijk en zo hard kan schreeuwen en onrust mag veroorzaken, waarbij mensen beschadigen dan normaal gevonden wordt. En dan liefst ook nog anoniem. Deze Trump-achtige praktijken doen zich hier in de discussie over de toekomst van de Luciakerk en het handelen van de pastoor ook voor.
Het zou beter zijn als al die mensen die zich ongenuanceerd uitlaten over Pastoor Spiertz zich eens verdiepen in zijn functie en taak als het gaat om het beheren, openhouden of sluiten van kerken in onze dorpen. Dan zou er meer begrip kunnen komen.

Je kunt van de pastoor vinden wat je wil en je mag een mening hebben over hoe je vindt dat hij zijn werk doet, maar respect hebben voor elkaar is toch wel het minste wat je mag tonen. Dat respect is wat mij betreft in het stukje van de Vrijstaat ver te zoeken.

Henk Werring
Reek

Naschrift van de redactie:
De rubriek 'Berichten uit de Vrijstaat' is niet anoniem. De naam van de auteur (Theo van Duren) staat er altijd bij vermeld.

|Doorsturen

Nico van Duren

2019-09-19 20:12:42

Beste Henk,  Volkomen met je eens. Ik schaam me dood voor mijn broer. Ik heb de orgels van de parochie Schaijk in onderhoud en ik distantieer me dan ook van de schrijfselen van mijn broer. Heel goed te begrijpen dat pastoor en bestuur de "heren" van de "Vrijstaat" niet wensen te ontvangen. Dit is geen humor meer.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties