Ravenstein

Timo Schaars kijkt uit naar competitie vol derby's

'Ik ben helemaal op mijn plek bij Vesta'

Door Siem van Merwijk

RAVENSTEIN - Ondanks zijn leeftijd heeft Timo Schaars (21) al een rijke carrière in het amateurvoetbal achter de rug. Na achtereenvolgens voor NEC, SV TOP en Margriet te hebben gespeeld is Timo Schaars al een aantal jaar terug op het oude nest. Hoewel zijn oorspronkelijke vereniging inmiddels onderdeel is van fusieclub VESTA’19 weet Schaars weer waarom hij is teruggekomen: “Mijn hele jeugd mistte ik het voetballen met mijn vrienden.” (foto: Matt Gerrits)

Als jonge speler vertrok Schaars vanuit Ravenstein naar NEC, waar hij een aantal jaar in de schaduwopleiding van de proftak speelde. Na een aantal seizoen verdween het plezier, waarop hij besloot om naar SV TOP en vervolgens Margriet te vertrekken. Iedere keer liep Schaars tegen hetzelfde probleem aan: “Het niveau was prima, maar ik verloor het plezier.”

Vijf keer teruggekeerd
Precies om die reden keerde Schaars al vijf keer terug naar zijn oorspronkelijke club, vroeger VV Ravenstein en inmiddels dus VESTA’19. Keer op keer zorgde de drang om weer met vrienden te spelen voor een terugkeer, maar toch liet Schaars zichzelf vier keer overhalen om het op een hoger niveau te proberen.

“Als je wordt gevraagd voor een club die hoger speelt ben je gevleid en begint het toch te kriebelen. Daarom heb ik het denk ik toch een aantal keer geprobeerd.”

Goede sfeer
Inmiddels hoeven andere verenigingen Schaars niet meer te bellen om het te proberen. “Nee, ik zit nu echt op mijn plek. Het is geweldig om te voetballen met een groep vrienden, want dat zijn we wel.”

Ondanks het feit dat trainer Mark Strik bij VESTA’19 vorig seizoen de zwarte taak kreeg om van twee rivaliserende elftallen een elftal te smeden is de sfeer in de groep perfect volgens Schaars. “Het is goed gelukt, zowel qua sfeer als voetballend niveau.”

Hoewel de sfeer binnen de groep van het eerste elftal dus uitstekend is, is die binnen de vereniging zo nu en dan wat minder voortvarend. Als voorbeeld wordt het opstappen van een deel van het bestuur genoemd. “Als spelers merken we er niet zoveel van, want zaken binnen de club zijn nog steeds perfect geregeld. Het is alleen wel belangrijk dat de neuzen dezelfde kant op staan, waar dan ook in de vereniging.”

'Verzorgd voetbal'
Waar Schaars voorheen elders ging voetballen op zoek naar een hoger niveau is hij momenteel juist lovend over het niveau van zijn huidige team. “We spelen verzorgd voetbal en kiezen, in tegenstelling tot veel tegenstanders op dit niveau, niet vaak voor de lange bal.” Het is een formule die lijkt te werken, want in de beker pakte VESTA’19 negen punten uit drie wedstrijden. Logischerwijs verdiende de fusieclub daarmee de groepswinst, ten koste van derdeklasser FC Schadewijk.

“Met name de wedstrijd tegen Schadewijk werd er echt goed gespeeld, mede doordat zij ook voor voetballende oplossingen kozen kwamen wij goed in ons spel.” Een andere factor in het vroege succes is volgens Schaars de goede verdeling van talenten en ervaren spelers. “We hebben een relatief jonge groep, aan de hand van de ervaren spelers kunnen we vervolgens verder groeien.”

Regiogenoten
In de competitie wil Schaars dolgraag een vervolg geven aan de goede bekercampagne. “Natuurlijk wil je zo hoog mogelijk eindigen, ik denk dat het in ons geval ook realistisch is.” Hoewel de toekomst nog niet te voorspellen is, is het wel zeker dat de Vierde Klasse H een competitie vol met derby’s is. Waar VESTA’19 vorig seizoen nog veelvuldig over de Maas moest spelen, zit de competitie dit jaar vol met regiogenoten. “Vele malen leuker dan vorig seizoen, ik verwacht mooie duels met veel publiek. Daar kan je als speler alleen maar van genieten.”


 

Vesta'19-trainer Mark Strik: 'Promoveren is het hoofddoel'

RAVENSTEIN - Hoewel de bekercampagne voor het oog foutloos leek, was Vesta'19-trainer Mark Strik kritisch op zijn ploeg. “De wedstrijd tegen Schadewijk was goed van onze kant, maar de andere twee duels hebben we ondanks de zes punten ondermaats gespeeld.”

Het ingraven van de tegenstanders was hier deels debet aan, maar ook daar moet volgens Strik prima mee te dealen zijn. “Vorig seizoen hebben we vaak genoeg meegemaakt dat tegenstanders achteroverleunden, toen hebben we onszelf te weinig beloond en te vaak laten verrassen.”
In de coronaperiode heeft Strik de tijd gehad om hieraan te werken, wat hem positief stemt. “Ondanks het feit dat het een vreselijke periode was heeft het ons wel de tijd gegeven om de tactiek te verbeteren.”

'Kwaliteit'
Strik hoopt dat deze extra tijd de doorslag kan geven in de competitiestrijd volgend seizoen. “Met de kwaliteit die onze groep heeft moeten we meedoen bij de bovenste drie. Daarbij zou een titel natuurlijk geweldig zijn, alleen daar ligt niet per se de prioriteit. Promoveren is eigenlijk het hoofddoel, op welke manier maakt niet uit.”


Selectie Vesta'19
Mark van Aar
Ties van Aar
Guus Beerens
Jens Homan
Maarten Megens
Thomas Wijnakker
Roy Bens
Rob Megens
Mees Dekker
Rick Schoenmakers
Jeroen Zegers
Jelle Stegeman
Jordy de Loijer
Sietse Suppers
Daan Schoenmakers
Lars Lenting
Jens Lenting
Kevin Bens
Tom Stegeman
Mats Barf
Ruben de Jong
Timo Schaars
Job Swinkels
Jacques de Vocht

Trainer:
Mark Strik

Leiders:
Lambert van Uden
Christ Dappers

Grensrechter:
Jarno van Zwam

Fysiotherapeut:
Edgar Besseling

Clubkleuren: Zwart-wit
Ledenaantal: 600

Sportpark De 5 Stromen
Osstraat 11
5354 KC Demen
0486-411217

www.vesta19.nl 

 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties