Ravenstein

Honderdduizendste passagier voor toeristisch veer Ravenstein

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Gijs van Dijk uit Niftrik wist woensdag 24 juli niet wat hem overkwam. Zoals wel vaker stak hij samen met zijn vrouw Nan van Dijk de Maas over met het fiets- en voetveer vanuit Niftrik naar Ravenstein om boodschappen te doen. In het vestingstadje stond een hele delegatie hem op wachten, onder wie burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans van de gemeente Oss en wethouder Nick Derks van de gemeente Wijchen. Gijs is namelijk de honderdduizendste passagier sinds de start van het toeristische pontje in 2011.

Gijs wordt op de kade ontvangen en gefeliciteerd. Uit handen van directeur Alex Kwakernaak krijgt hij een Uiterwaarde Pretpakket, een papieren tas gevuld met leuke dingen. De inwoner van Niftrik is aangenaam verrast. "Dit maak je niet elke dag mee", zegt Gijs. Achter hem staat zijn vrouw Nan, die de honderdduizendeneerste passagier is en dus net naast het pretpakket grijpt. "Eerlijk zullen we alles delen", lacht ze.

Mooie mijlpaal
De pont vaart sinds 2011 over de Maas tussen Ravenstein en Niftrik en is inmiddels niet meer weg te denken in de recreatieve infrastructuur van de regio. Vele wandelaars en fietsers maken met plezier gebruik van dit fraaie voetveer. Het veer wordt bemand door uitsluitend vrijwilligers en ondersteund door enkele lokale sponsoren. "We hadden niet verwacht dat we in slechts acht jaar tijd dit aantal al zouden behalen", zegt Kwakernaak. "Daar zijn we blij mee verrast. We hopen de komende jaren nog vele passagiers te verwelkomen en over te zetten."
Na een bonusrondje over de Maas en de officiële plichtplegingen zet het gezelschap koers naar De Keurvorst voor een smakelijke lunch. Alle vrijwilligers van veerpont Vice Versa zijn uitgenodigd om deze mijlpaal mee te vieren. Ook Gijs en Nan van Dijk schuiven aan om een hapje mee te eten op het zonnige terras.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties