Ravenstein

‘Geradicaliseerde bevergroep heeft mogelijk banden met de Oranjes’

Hollandse bevers verdacht van aanslag op dijk bij Ravenstein

Door Theo van Duren

RAVENSTEIN - Het Land van Ravenstein is dankzij ingrijpen van de Dienst Dijkbewaking ontsnapt aan een rampzalige catastrofe. Een terroristische bevergroep uit Holland bleek al weken bezig om in het geheim de Maasdijk te ondermijnen middels het graven van tunnels. Dit kwam afgelopen zaterdag aan het licht toen een tunnel aan de Veersingel instortte en een enorm gat sloeg in het wegdek. De Kustwacht is in hoogste staat van paraatheid gebracht en burgers wordt gevraagd om uit te zien naar vluchtende bevers die mogelijk incognito de grens over willen steken.

Deze foto van beide bevers is genomen door een toeriste tijdens een rondvaart door de Biesbosch. Duidelijk is te zien dat het om een verdacht koppel gaat. Waarschijnlijk zijn ze hier aan het trainen op het onderdeel ‘Net doen of er niets aan de hand is’. Maar ja, met allebei zo’n balkje voor de ogen, val je dan toch lelijk door de mand.

Daarbij is wel uiterste voorzichtigheid geboden. Want uit inderhaast achtergelaten gereedschapskoffers blijkt dat we mogelijk van doen hebben met de geradicaliseerde broers Ed en Willem B. Van dit tweetal is bekend dat zij getraind zijn op een opleidingskamp in de Biesbosch dat eind jaren tachtig door Prins Bernard is opgezet. Onder het mom van ‘watermanagement’ is de financiering van het terroristenkamp later overgenomen door Willem Alexander die er als rechtgeaarde Hollander enorm plezier in heeft om gebieden in het zuiden des lands onder water te zetten. En bij voorkeur in het Land van Ravenstein nadat in 2017 de onafhankelijkheid opnieuw is uitgeroepen.

De Landsraad veroordeelt de actie van de Hollandse bevers ten scherpste en zeker ook de mogelijke rol daarin van de Oranjes. Er is inmiddels een Missive uitgevaardigd waarin het Barbaragilde wordt opgedragen om de focus van hun activiteiten nog meer te leggen op het Koningschieten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

WeerLuister live naar L-FM


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?