Ravenstein

Commissarispenning voor buitengewone verdiensten in het opstandige Heusden

Hoge buitenlandse onderscheiding voor Roel Augusteijn

Door Theo van Duren

DENNENBURG - Roel Augusteijn heeft uit handen van de commissaris van de koning van Brabant een hoge onderscheiding ontvangen: de commissarispenning van Brabant. Een jaar geleden kreeg hij van commissaris Wim van de Donk het dringende verzoek om als waarnemend burgemeester de orde in opstandige Heusden te komen herstellen en het vestingstadje weer een goed functionerend bestuur te bezorgen. Een lastige taak die Augusteijn in korte tijd wist te volbrengen dankzij zijn kundigheden en jarenlange ervaring.

Zo wist hij als waarnemend burgemeester van Maasdonk een paar jaar eerder al de schermutselingen daar te beëindigen door de kemphanen Geffen en Nuland van elkaar te scheiden. Geffen bracht hij onder bij de vrijstaat en Nuland wist hij heel slim in de maag te splitsen van Den Bosch. De Landsraad feliciteert Roel van harte. In de wandelgangen doen reeds geruchten de ronde dat Augusteijn mogelijk een benoeming wacht in het eerbiedwaardige college van de Hoge Raad van Staten.

Op de zwart-wit foto van Heusden zien we de enigszins chaotische toestand die Augusteijn aantrof bij aankomst. Op de kleurenfoto die gemaakt is bij zijn vertrek ligt Heusden er weer keurig aangeharkt bij. De andere kleurenfoto toont een tevreden Roel Augusteijn met zijn vrouw Matty, thans schout van Dennenburg. En rechts de commissaris die zichtbaar in zijn nopjes is. En terecht.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties