Ravenstein

Stadswandeling van IVN Oss

Groen rondje door historisch Ravenstein

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - IVN Oss houdt zondag 4 oktober de stadswandeling 'Een groen rondje door historisch Ravenstein'. Dit is de eerste tocht na een lange pauze door de coronabeperkingen. De wandeling begint om 14 uur, is circa vier kilometer lang en duurt ongeveer twee uur. De wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden is verplicht.

Als je het woord stad hoort, denk je niet meteen aan groen. Misschien aan een enkel postzegeltuintje. Maar iedere, zichzelf respecterende stad heeft wel een park. Zo ook Ravenstein, die twee prachtige parken heeft. Daar besteedt IVN tijdens de wandeling dan ook de meeste aandacht aan. Via de dijk worden deze parken in het noorden met elkaar verbonden en in het zuiden via het protestants kerkhof met fruitgaarde en moestuintjes. Kortom: opvallend veel groen om van te genieten. Een stadswandeling, maar nu eens door natuurmensen bekeken. De gidsen laten zien wat er zo allemaal groeit.

Aanmelden
In verband met corona vindt IVN Oss het niet verantwoord om in grote groepen te gaan wandelen. Er zijn meerdere gidsen, zodat deelnemers in kleine groepjes kunnen gaan wandelen met inachtneming van de voorschriften van het RIVM. Er is slechts beperkte ruimte. Aanmelden kan via frankvandorst@home.nl. De wandeling vertrekt vanaf het parkeerplaatsje op de Bleek in Ravenstein.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties