Ravenstein

Stemmen kan tot en met 15 april

Grave en Ravenstein strijden om titel Mooiste vestingstadje van Nederland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE/RAVENSTEIN – Grave en Ravenstein strijden, samen met een groot aantal andere plaatsen in ons land, om de titel Mooiste vestingstadje van Nederland. 

Stemmen op Grave of Ravenstein in de door de ANWB georganiseerde verkiezing kan tot en met 15 april via www.anwb.nl/forms/eropuit/mooiste-vestingstad-2021

Steden met dikke muren, omarmd door een groene ster van stadswallen en met een beetje geluk met wat oude kanonnen naast de stadspoort… Van dat soort vestingsteden heeft Nederland er meer dan 160. Stuk voor stuk zijn de steden versterkt tussen de 15e en 18e eeuw om de vijand buiten de poort te houden. Spanjaarden, Fransen, Duitse vorsten (of Engelsen)… er is wat afgeknokt in Nederland. Gelukkig is dat verleden tijd. Wat bleef zijn steden en stadjes waar de historie van de gevels druipt en waar je heerlijk kunt wandelen over stadswallen en -muren met weergaloos uitzicht.

Stemmen
Ga naar het stemformulier, vink hierop het stadje van je keuze aan. Je kunt stemmen tot en met 15 april. De stemming bepaalt welke steden eindigen in de Top 5 mooiste vestingstadjes. Een deskundige jury – bestaande uit Jaap-Evert Abrahamse (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), Maarten van Rossem (historicus) en Marieke Haafkens (route-expert bij ANWB Eropuit) – kiest hieruit de stad die zich Allermooiste vestingstad van Nederland mag noemen. De top 5 staat in oktober in het ANWB-magazine Kampioen en de top 50 wordt opgenomen in een nieuw boek van de ANWB.

|Doorsturen

Brutus

2021-03-08 13:58:20

Ravenstein is toch dat stadje met dat gedrocht aan de maas?

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties