Ravenstein

Gezocht: kunstenaar met passie voor Ravenstein

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - In 2006 verlieten de zusters van Jezus, Maria, Jozef het Klooster ‘Huize Nazareth’ en vertrokken uit Ravenstein. In warme herinnering aan de zusters is destijds geld ingezameld voor een kunstobject voor de zusters. Nu de herbestemming van het klooster is gestart, wordt ook een kunstenaar gezocht om dit kunstobject te maken.

In 1922 kocht de sociëteit van Jezus, Maria en Jozef (kortweg zusters van JMJ) het klooster Huize Nazareth. In 2006, bij het vertrek van de zusters uit het klooster, eindigde een periode van dienstbaarheid aan de inwoners. De zusters leverden een belangrijke bijdrage aan het pedagogische, sociale en religieuze gebeuren in Ravenstein en omgeving. Meerdere generaties volgden onderwijs aan kleuterschool, lagere school en VGLO, veel ouderen kregen op hun oude dag een goede verzorging in het Sint Bernardusgesticht en ook werd op de kraamafdeling van het klooster een groot aantal kinderen geboren.
Met de verkoop van het Klooster in 2006 kwam een einde aan een jarenlange verbintenis met Ravenstein. Als dank voor hun inzet en verbondenheid met Ravenstein is door de Werkgroep Kloostermonument aan de zusters in 2006 bij hun vertrek een blijvende herinnering toegezegd in de vorm van een kunstobject. Deze herinnering moet komen op de plek die onlosmakelijk met de zusters verbonden is; de tuin van Klooster Huize Nazareth.

Transparante keuze
De werkgroep Kloostermonument heeft er lang op moeten wachten, maar nu kan zij aan de slag. De keuze voor een kunstenaar die deze prachtige en eervolle opdracht mag uitvoeren moet transparant en zorgvuldig worden gemaakt. Het maakt niet uit of je een aanstormend talent bent, of tot de gevestigde orde behoort. De werkgroep zoekt de (amateur) kunstenaar met het meest aansprekende plan. Iedereen wordt dan ook uitgenodigd om zijn of haar interesse kenbaar te maken bij de werkgroep. Het gaat om een lokaal initiatief en om een kunstenaar die op de een of andere manier een binding heeft met Ravenstein.

Schetsplan
Belangstellenden worden uitgenodigd om vóór 15 november een motivatiebrief en/of portfolio toe te sturen aan de werkgroep. Dit kan per e-mail naar wgr.kloostermonument@gmail.com of naar Werkgroep Kloostermonument, Maasdijk 45, 5371 AA Ravenstein.
Uit alle geïnteresseerden kiest de werkgroep drie kunstenaars die een schetsplan mogen maken. Een kunstcommissie kiest vervolgens de kunstenaar met het beste schetsplan. Deze mag het kunstobject daadwerkelijk realiseren. Bedoeling is dat met de oplevering van het verbouwde klooster in de zomer van 2021 ook het kunstobject wordt onthuld.

Enthousiast en interesse? Meer informatie vind je op www.kloostermonument.wordpress.com.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties