Ravenstein

Meld je aan en zing mee

Gerard van Schijndel lanceert Nationaal Oproepkoor

Door Theo van Duren

MAREN-KESSEL - De schout van Maren-Kessel laat er geen gras over groeien. Een week na de aankondiging van burgemeester Wobine Buijs dat de tekst van het volkslied klaar is, lanceert Gerard van Schijndel het Nationaal Oproepkoor. "Ik nodig alle zangers en zangeressen van ons land uit om erbij te komen, want het wordt het leukste en origineelste koor van de hele vrijstaat", zegt Gerard enthousiast. 

Schout Gerard van Schijndel.

"Het is altijd spektakel als we optreden. Want we zingen alleen bij evenementen van nationaal belang waar het volkslied moet klinken. Dan moet je denken aan Nationale Feestdag, staatsbezoeken of een interland bijvoorbeeld tussen de vrijstaat en Duitsland. En het mooie is: je hebt geen verplichtingen bij het oproepkoor".

Hiermee wijst Gerard van Schijndel naar de organisatiestructuur van het koor die gelijk is aan die van oproepfanfare Sint Victor en de pony. Dus géén bestuur, géén leden, géén vergaderingen, géén repetities, géén contributie en géén opkomstplicht. Er is alleen maar een mailinglijst waar iedereen die mee wil doen zich op kan zetten. Daarmee verwerf je ook het recht om een oproep te plaatsen.

Naar verwachting draagt burgemeester Buijs de tekst binnenkort officieel over aan Gerard van Schijndel. Zangers en zangeressen uit de vrijstaat hoeven hier niet op te wachten en kunnen zich vanaf vandaag al aanmelden via gvschijndel@ziggo.nl en meezingen op de Nationale Feestdag, bij staatsbezoeken of bij een interland.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Theo van Duren, Chef Staatspersbureau Vrijstaat Land van Ravenstein, 06-12568816.

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties