Ravenstein

Topontmoeting Lodewijk XIV en Willem III op losse schroeven

Geheime diplomatieke post gehackt door de Russen

Door Theo van Duren

Spectaculair nieuws! Een Russische spion is vorige week op heterdaad betrapt tijdens het hacken van geheime diplomatieke brieven. Dit bericht werd vandaag door de geheime dienst van de vrijstaat naar buiten gebracht. De hack vond plaats bij de brievenbus van het postkantoor in de Landpoortstraat te Ravenstein. De geheime dienst greep in nadat de spion door middel van ‘phishing’ met een speciaal daartoe gebogen haak een geheime brief van de Landsraad gericht aan Lodewijk XIV uit de brievenbus had gevist en bezig was om ook de brief aan Willem III te hacken.

Of de Russische spion de eerste brief in de haast heeft kunnen ontcijferen, is niet bekend. Volgens de Landsraad zou dat fnuikend zijn voor de geheime topontmoeting tussen Lodewijk en Willem op 2 en 3 november in het Raadhuis van Ravenstein. Want als datum en locatie uitlekken, kan de veiligheid van beide vorsten niet worden gegarandeerd. Om elk risico uit te sluiten, is de spion bij vliegveld Keent de grens overgezet.

Waarom de geheime dienst pas nu met het bericht komt, blijft in nevelen gehuld. Zoals ook het doel en de uitvoering van de Russische spionageactiviteiten met raadselen zijn omgeven. Ook blijkt er onlangs aangifte te zijn gedaan door een Ravensteinse gitaarleraar van identiteitsdiefstal door een buitenlandse mogendheid. Mogelijk is er een link met de spionagezaak, maar ook hierover worden geen mededelingen gedaan. Omdat dit alles leidt tot grote onrust onder het volk, dringt de Landsraad er op aan bij de geheime dienst om zo spoedig mogelijk openheid van zaken te geven. Die geeft aan dat eind van de week een persconferentie wordt gegeven op een geheime locatie.

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties