Ravenstein

Nieuwe stadsprins van Ravenstein

Frank Bruinsma is Reinout XXV van Pomperstad

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

POMPERSTAD - Frank Bruinsma regeert dit jaar over Pomperstad. Hij werd zaterdag 11 januari onthuld tijdens het 25e Keienschijtersbal. Zijn broer en goede vriend Maarten Bruinsma is adjudant. De Stadsraad werd compleet gemaakt met de twee nieuwe Pages Linda van der Sluijs en Jip van Lith plus vier nieuwe raadsleden: Thomas Wijnakker, Vince Schotman, Guido Hoogstede en Marco Koolhout. Prins Reinout XXV luidde het nieuwe carnavalsseizoen in met de leus: “Laot ’t mar wir gebeuren, gaon me diejen haon.”

Hein van Dommelen opende het Keienschijtersbal als voorzitter van Stichting Carnaval Ravenstein. Tijdens de avond werd Bart Verhoeven uitgeroepen tot de 25e Ravensteinse Keienschijter. Een onderscheiding en een grote waardering voor zijn gastvrijheid en goede zorgen als kastelein van Vidi Reo.
De avond werd gevuld met prachtige acts van eigen bodem, zoals Matisbaba en De Bavariababes. Lotte Dans wist ook dit jaar weer een spetterende show neer te zetten. Het bonte bruidspaar dat op carnavalsdinsdag in het onecht zal treden, bestaat uit Koen Gunsing en Joelle van Zwam. Het thema is Tropical Tuesday.

FC Pomperstad
De onthulling van Reinout XXV was spectaculair met als thema FC Pomperstad. De vraag was; wie is de investerende prins van het stadion in Ravenstein en het elftal van FC Pomperstad? Hiervoor was een prachtige filmtrailer gemaakt. Frank Bruinsma kwam als Reinout XXV uit de catacombe gesprongen. Deze carnaval zal hij met zijn adjudant, pages en de voltallige stadsraad voorop gaan om van carnaval in Pomperstad een ongekend succes te maken.
Frank is 53 jaar, getrouwd met Francoise en samen hebben ze twee kinderen: Bram en Freek. Hij is werkzaam als projectleider bij Schrijvers Technische Installaties in Oss. Tevens is hij een bekende in Ravenstein. Zo was hij jarenlang leider van VVR 1 en niet te vergeten: al vele jaren Prins Frits van PVC De Sudderhaantjes. Een carnavalsvierder pur sang dus. Hij viert al dit al jaren samen met zijn broer Maarten, die getrouwd is met Miranda. Zij hebben drie kinderen: Martijn, Vince en Jochem.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties