Ravenstein

Foto-expositie over onderwijs in voormalig gemeente Ravenstein

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - In het Raadhuis van Ravenstein is van zaterdag 23 maart tot en met zondag 5 mei een expositie te zien over het onderwijs in de voormalige gemeente Ravenstein. De werkgroep Beeldarchivering van de Heemkundekring Land van Ravenstein heeft in de eigen fotobank en in diverse externe archieven gespeurd naar foto's en informatie om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van het onderwijs in de voorgaande eeuw. Tentoongesteld worden foto’s van de schoolgebouwen en klassen in de diverse kernen door de jaren heen.

Een klassenfoto van de jongensschool uit 1892-93.

Tot de vijftiger jaren konden kinderen vanaf de bewaarschool tot en met de zesde klas basisonderwijs volgen met daarna de mogelijkheid tot vervolgonderwijs. Er was ook de mogelijkheid om het lagere onderwijs te verlengen met voor jongens de zevende en achtste klas en voor meisjes de Naaischool. Jongens konden in de avonduren naar de Tekenschool voor een meer technische scholing. Vanaf de vijftiger jaren was er in Ravenstein vervolgonderwijs aan de VGLO en zo’n tien jaar later ook aan de mavo, daarna het vmbo. Van deze scholen, gebouwen, leerlingen wordt door middel van foto’s en materialen een terugblik gegeven.

De expositie is voor het publiek geopend op 23, 24, 30 en 31 maart van 12 tot 16 uur. Vanaf 2 april op dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 16.30 uur en op zondag van 11 tot 16 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties