Ravenstein

Fietsworkshop voor ouderen door VVN Maasland en KBO Ravenstein

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Naar mate je wat ouder wordt, kun je ervaren dat het verkeer drukker en ingewikkelder wordt. Ook fysiek gaan de jaren tellen. Hoe ga je daarmee om? Wat zijn mogelijke oplossingen? In de workshop 'Het nieuwe fietsen' komt dat allemaal voorbij. Deze wordt zaterdag 12 september twee keer aangeboden door Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland en KBO Ravenstein. 

De workshop is anders opgezet dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus, maar het gaat om het delen van ervaringen. Deelnemers krijgen tips over hun eigen veiligheid en wat ze daar zelf aan kunnen doen. Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes komen allerlei onderwerpen aan de orde. Denk aan voertuigen op het fietspad, jij en de ander in het verkeer, vitaal op de fiets en een veilige fiets.
Veel Nederlanders doen al van jongs af aan fietservaring op. Desondanks stijgen de cijfers van ongevallen met fietsers. Ouderen zijn relatief vaak het slachtoffer. Niet omdat zij onveiliger fietsen, maar omdat een ongeval voor hen ernstigere gevolgen heeft. Daarom heeft VVN deze fietsworkshop ontwikkeld. Dit sluit aan bij het programma Doortrappen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Twee sessies
De bijeenkomsten bij Vidi-Reo in Ravenstein vinden plaats zaterdag 12 september in een informele sfeer. Een workshop duurt ongeveer 2,5 uur. Dit is inclusief een pauze. Per bijeenkomst zijn maximaal twintig gasten welkom. De eerste sessie is van 10 tot 12.30 uur. 's Middags is er nog een sessie van 13.30 tot 16 uur. Aanmelden kan bij Rini Arts via 06-57324484 en rini.arts@me.com

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties