Ravenstein

Gemeente en Van Grunsven ondertekenen overeenkomst

Extra woningen in plan De Kolk Ravenstein

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Begin 2018 verhuist de brandweerkazerne naar de Veersingel in Ravenstein. Op de oude locatie van de brandweerkazerne komen winkels en woningen. De naam van deze locatie is De Kolk. Woensdag 12 juli ondertekenden wethouder Johan van der Schoot namens de gemeente Oss en Marcel Hoogendorp namens Van Grunsven Ontwikkeling de kooprealisatieovereenkomst voor De Kolk in Ravenstein.

Eind 2016 presenteerden de gemeente en Van Grunsven het plan voor De Kolk. Dit plan bevatte de komst van een EMTÉ-supermarkt, 17 (huur en koop) appartementen en enkele dagwinkels. In de onderhandelingen verkocht de gemeente uiteindelijk een groter deel van het gebied aan Van Grunsven. Hierdoor is het mogelijk om 20 woningen extra te bouwen. Dit worden voornamelijk rijwoningen met een tuin. Het plan is door de verschillende type woningen geschikt voor starters, gezinnen en senioren. Er zijn daarnaast voldoende parkeerplaatsen voor de supermarkt en woningen. En in het ontwerp hebben we rekening gehouden met het geluid en het draaien van de vrachtwagens die de winkels bevoorraden. Op www.oss.nl/dekolk staan tekeningen van het plan.

Aanpassen verkeerssituatie
Door de nieuwe plannen verwachten we meer verkeer rondom De Kolk door winkelend publiek en het bevoorraden van de winkels. We willen niet dat hierdoor onveilige situaties op de Schaafdries ontstaan. Daarom maken we op de kruisingen De Verver-Schaafdries en Gansheuvel-Schaafdries verkeersdrempels in de vorm van plateaus.

Planning
Om het plan mogelijk te maken, moet de gemeente het bestemmingsplan aanpassen. Na de zomer starten we dit traject en houden we een informatieavond over het bestemmingsplanproces. Het is in die periode ook mogelijk om zienswijzen in te dienen. Alle definitieve data en meer informatie over de inzage en bijeenkomsten komen op www.oss.nl/dekolk te staan.

Intussen start de bouw van de nieuwe brandweerkazerne aan de Veersingel in Ravenstein. Als deze klaar is, wordt de huidige kazerne gesloopt. Daarna start Van Grunsven Ontwikkeling met de bouw op locatie De Kolk. We verwachten dat dit in de zomer van 2018 is.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?