Ravenstein

Grave vormt sluitstuk van wandelfeest

Expeditie Zuiderwaterlinie: via 11 vestingsteden langs natuur, historie en cultuur

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE/RAVENSTEIN - Van 19 tot en met 29 juni is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland het decor voor Expeditie Zuiderwaterlinie. Wandelingen voeren deelnemers langs de elf vestingsteden van de Zuiderwaterlinie, van Bergen op Zoom tot Ravenstein en Grave. Onderweg worden zij getrakteerd op gezelligheid, een hapje, een drankje én een culturele verrassing. Grave vormt het slot van dit wandelfeest.

De mooiste en gezelligste vestingsteden van Nederland vind je langs de Zuiderwaterlinie. Hier komt 450 jaar geschiedenis samen, want aan de hand van historische verdedigingslinie kan vrijwel het hele verhaal van het oorlogsverleden van Brabant verteld worden. Tijdens Expeditie Zuiderwaterlinie kan dagelijks gekozen worden tussen een langeafstand-etappe (circa 20 kilometer) of een kortere recreatieve tocht (circa 10 kilometer). Wie kiest voor de lange afstand, kiest voor de groene omgeving en wandelt op eigen gelegenheid. Sluit je aan bij de kortere etappe, dan wandel je in groepsverband. Gidsen vertellen tijdens de wandeling over de geschiedenis van de Zuiderwaterlinie en er is aandacht voor het landschap.

Tijdens Expeditie Zuiderwaterlinie bewandel je niet alleen het grootste monument van Brabant, maar doe je ook nog eens 1001 ontdekkingen langs militair erfgoed, de natuur en de rijke cultuur in Brabant. Dagelijks worden de wandeletappes gezamenlijk afgesloten. Iedereen is welkom om naar de culturele dagafsluitingen te komen, ook als je niet hebt meegewandeld. Verwacht spectaculaire gebeurtenissen en onverwachte wendingen tijdens de dagelijkse gezamenlijke afsluitingen: zing mee met de leukste liedjes, verwonder je tijdens een dansvoorstelling of ga mee op reis in absurdistische theater.

Ravenstein en Grave
Op zaterdag 29 juni vindt de laatste wandeletappe plaats, van Stadsherberg De Keurvorst in Ravenstein (waar de wandelaars worden uitgezwaaid door de schout) naar het prachtige marktplein van Grave. Daar vindt het slotfeest van de Expeditie plaats, volledig in Spaanse sferen met tapas en flamencomuziek.

Gratis deelname
Expeditie Zuiderwaterlinie is de ideale gelegenheid om samen het verhaal van de Zuiderwaterlinie te horen, te zien én te beleven. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij een van de tochten of om zelfs de volledige Expeditie te wandelen. Deelname is gratis, inschrijven via www.expeditiezuiderwaterlinie.nl/inschrijven

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties