Ravenstein

Arena-Derby van de Week: Doelmannen Jon de Klein en Maarten Megens blikken vooruit op SES-Vesta

'Er moet gewonnen worden om aan te haken bij de koplopers'

Door Siem van Merwijk

REGIO - In het verspreidingsgebied van weekblad Arena zijn in totaal tien voetbalverenigingen actief: DAW in de Tweede Klasse F, EGS’20 in de Derde Klasse D, Achilles Reek, Festilent, Herpinia, SES, Vesta’19 en VV Gassel in de Vierde Klasse H, OKSV in de Vijfde Klasse B en VCO in de Vijfde Klasse E. Gedurende het seizoen 2021-2022 levert dit de nodige regioderby’s op voor de diverse ploegen. Met name in de Vierde Klasse H, waarin zes echte 'Arena-teams' elkaar treffen. Ter voorbereiding op deze doorgaans spectaculaire duels blikt Arena in de rubriek ‘Arena-derby’ wekelijks vooruit in een dubbelinterview met twee nauw betrokkenen. Deze week twee sluitposten aan het woord.

Het publiek was vorig weekend de winnaar bij veel duels in de Vierde Klasse H. Zo ook bij de duels van Vesta en SES, waar de fusieclub een 5-4 zege boekte op SCMH haalde SES flink uit tegen Ulysses (5-0). Twee mannen zullen er aanstaande zondag extra scherp op zijn om de doelpuntenproductie flink te reduceren. Jon de Klein (SES, foto links) en Maarten Megens (Vesta) staan op doel, en zijn beiden zijn niet van plan om de bal vijf keer uit het netje te halen.

De nummer drie tegen de nummer vijf, dat kan na vier speelronden al enigszins bestempeld worden als (sub)topper in de Vierde Klasse. Hoe zien jullie dat?
Maarten: “Zeker weten! We hebben natuurlijk een wedstrijd minder gespeeld dan SES, maar zij staan er ook goed voor. Ik weet dat ze een jong talentvol elftal hebben, dat hebben wij ook. Als we bovenin mee willen draaien, wat onze ambitie is, zullen we dit duel in ieder geval moeten winnen. Zeker met de wedstrijden tegen de koplopers die na zondag volgen in het achterhoofd.”
Jon: “Vroeg in het seizoen is het lastig te zeggen wie er bovenin mee zullen draaien en wie niet. Zelf heb ik nog nooit tegen Vesta gespeeld, dus ik weet niet wat voor een ploeg het is. SDDL heb ik in het verleden natuurlijk wel eerder getroffen, maar ik kan niet zeggen hoe die club zich heeft gevormd sinds de fusie.”

Zeggen de posities op de ranglijst iets over de flow waarin beide teams momenteel verkeren?
Maarten: “Winnen met vier tegendoelpunten gebeurt niet vaak, dus het is extra lekker dat we dit weekend nog drie punten pakten tegen SCMH. Van een flow kunnen we denk ik nog niet spreken. Alles valt of staat met de komende wedstrijden, als je aanstaande zondag verliest ga je alweer met een heel ander gevoel naar de weken daarop kijken.” Jon: “Dat denk ik wel. We hebben een jonge groep met daarin jongens die al een aantal seizoenen meelopen. Daarnaast is door onze trainer Robert van Mierlo de drive binnen de groep enorm gegroeid. Dat maakt ons misschien niet het beste team op het gebied van kwaliteit, maar wel qua teamspirit. We staan echt met plezier op het veld, en dan gaat de rest vanzelf lopen. ”

Zowel Vesta als SES won en scoorde dus vijf keer in hun vorige wedstrijd, maakt dit voor jullie nog verschil in de voorbereiding op de onderlinge wedstrijd?
Maarten: ”Ik lees en volg sowieso vrijwel alles wat er in onze competitie gebeurt. Door verslagen te lezen kom je genoeg over anderen te weten, zo ook over SES. Daarnaast ken ik wat jongens uit Megen, dus ik heb daar natuurlijk wel wat geïnformeerd. Zij gaven aan een collectieve offday gehad te hebben met Ulysses, daarom betwijfel ik of we veel waarde moet hechten aan die 5-0.”
Jon: “Ik ben er niet zo mee bezig wie de tegenstander is. Iedere wedstrijd is er een op zich, wie er daarbij tegenover ons staat maakt niets uit. We moeten uiteindelijk toch ons eigen spel spelen zodat we het maximale uit de wedstrijd kunnen halen.”

Maarten is met zijn 32 jaar behoorlijk ervaren, terwijl Jon (23) juist zelf nog een relatief jonge doelman is. Maakt dit verschil in jullie rol als keeper?
Maarten: “Ja dat denk ik wel. Het is wel handig voor een team als er van achteruit iemand continu het team coacht. In ons geval ben ik dat, dat hoort ook bij mijn rol als aanvoerder. Vanuit het doel probeer ik het team zo goed mogelijk aan te sturen, met name de verdediging. Zeker nu we wat vaker in dezelfde samenstelling spelen raken we steeds meer op elkaar ingespeeld.”
Jon: “Ervaring is altijd positief. Leeftijd kan daarbij een rol spelen, alleen ik ben van mening dat goed genoeg oud genoeg is. Mijn debuut heb ik op de vijftiende gemaakt en loop al wat jaren mee, dus ik zie mezelf absoluut niet meer als jonkie. Als keeper probeer ik gewoon mijn ding te doen en daarnaast anderen te helpen, dat gaat prima.”

Zondag zijn jullie de hoofdverantwoordelijken voor het stoppen of minderen van de doelpuntenproductie, wat voor een wedstrijd verwachten jullie?
Maarten: “Ik verwacht dat wij er sowieso minder tegen krijgen dan vorige week, veel minder zelfs. Dat we voor een overwinning gaan is vanzelfsprekend, een clean-sheet zou daarbij mooi zijn. Over SES kan ik niet zo heel veel zeggen. We hebben een aantal jaar geleden tegen ze gespeeld met SDDL, alleen daarvan zijn een aantal bekende namen gestopt. Wat ik wel weet is dat SES altijd een leuke ploeg is om tegen te spelen met de nodige fysieke kracht, en dit seizoen dus ook jong talent.”
Jon: “Gezien de ranglijst hebben we beiden aardig wat doelpunten gemaakt (11), dus het zou best een doelpuntrijke wedstrijd kunnen worden. Echter gaat het bij ons defensief gezien ook vrij aardig. Zolang het bij ons in de goede organisatie staat is het voor tegenstanders lastig om er doorheen te prikken. Ook zondag gaan we weer vanuit die organisatie spelen om de drie punten in Langeboom te houden.”

Wat wordt de uitslag?
Maarten: “1-4”
Jon: “2-1”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties