Ravenstein

Enquête: 80% Ravensteiners wil evenementen en concerten in Luciakerk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Maandagochtend zijn de resultaten van de enquête betreffende de Luciakerk (foto) in Ravenstein gepresenteerd. De Ravensteinse bevolking en andere betrokkenen kregen de kans zich uit te spreken over de toekomst van het gebouw. Van de ruim 600 respondenten gaf 80 procent aan dat zij graag zien dat er evenementen en muziekconcerten worden georganiseerd. 18 procent van de deelnemers hecht aan de eucharistieviering of eredienst in de Luciakerk.

De enquête is door de Stichting Anna Lucia Ravenstein gehouden om te peilen welke wensen er binnen de Ravensteinse gemeenschap leven. Voorzitter Arjan Calatz: “Wij zetten ons in om de kerk een herbestemming te geven die ook aansluit bij de gemeenschap. Het instandhouden van de kerk kunnen we alleen samen. De Luciakerk is immers van ons allemaal. Het feit dat we binnen twee weken al meer dan 400 respondenten hadden, geeft aan dat de Lucia veel Ravensteiners aan het hart gaat.”

Breed pallet aan activiteiten
De stichting heeft met de thema’s beleving, bezinning en bezieling diverse geschikte potentiële activiteiten in kaart gebracht om het monumentale gebouw te exploiteren. Populaire activiteiten zijn theater-, muziek- en dansvoorstellingen. De wens om uitvaarten en ceremonies te vieren is erg groot. Ook bestaat er behoefte om in de Lucia exposities en tentoonstellingen te bezoeken, waaronder ook regionaal-erfgoedtoerisme.

Bezieling en bezinning
Arjan Calatz “De Luciakerk is een betoverend gebouw waar we weer samen gaan komen; bijzondere ontmoetingen van betekenis. De Luciakerk blijft een plaats waar je met je dierbaren het leven beleeft, in vreugde en met een traan, net als het echte leven."

Stichting Anna Lucia Ravenstein
De Stichting Anna Lucia Ravenstein bestaat uit enthousiaste, gedreven commissieleden met kennis van zaken op het gebied van historisch erfgoed. Het bestuur is aangesteld om het gebouw verantwoord te beheren, de stichting handen en voeten te geven en een stabiele basis te leggen. "Als bestuur voeren we de regie over de toekomstige invulling van Lucia. Maar Lucia is uiteindelijk van iedereen."

Meer weten over de stichting ? Kijk op www.luciaravenstein.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties