Ravenstein

Met hulp van schout, stamtafel, herberg en de stad

Buitenlandse tv maakt opnamen van Alex Roeka met 'Terug naar Ravenstein'

Door Theo van Duren

RAVENSTEIN - Stadsherberg, stamtafel, schout en stad verrijkten afgelopen zondag de filmopnamen voor het nieuwe lied van Alex Roeka: ‘Terug naar Ravenstein’. Behalve broer van onze schout is hij ook nog eens ’s lands meest poëtische zanger. Hoe gezegend kun je zijn.

Roeka’s roem rijkt tot ver over onze landsgrenzen. De Hollanders zijn helemaal idolaat van hem. Na lang aandringen door de Hollandse zender NTR heeft Roeka toestemming verleend om een documentaire over hem te maken. Die zal worden vertoond in het programma ‘Het uur van de wolf’. Belangrijk onderdeel worden de beelden bij het lied die worden opgenomen in zijn geboortestad Ravenstein. Met zo’n decor ben je al een heel eind op weg natuurlijk. Om er zeker van te zijn dat het ook muzikaal en vocaal niet mis kon gaan, werd de schout ingeschakeld voor de accordeonbegeleiding en de stamtafel voor het achtergrondkoor. Een gouden greep. Hoewel tegen het eind van de middag na de opnamen in De Keurvorst, de Molen en het Veerhuis, de glans er toch een beetje vanaf leek te raken.

Ravensteiners, leer de tekst van buiten. Ooit komt de dag dat we weer bijeen kunnen komen. Dat moment moeten we aangrijpen om samen met de armen om elkaars schouders dit ontroerend mooie lied door de straten van onze stad te laten galmen.

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties