Ravenstein

Aboutaleb mogelijk in beroep tegen uitroepen Wobine Buijs tot beste lokale bestuurder van Nederland

‘Buijs is burgemeester van buitenlandse gemeente'

Door Theo van Duren

ROTTERDAM - Wobine Buijs werd vorige week uitgeroepen tot beste lokale bestuurder van Nederland. Medegenomineerde Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, gaat niet akkoord en overweegt stappen. Althans, dat beweren betrouwbare bronnen in zijn directe omgeving. Hij zou tot deze conclusie zijn gekomen na intensieve bestudering dit weekend van de geschiedenis van het Land van Ravenstein.

"Ik dacht dat de Fransen er in 1795 definitief een eind aan hadden gemaakt, maar nu blijkt dat het Land van Ravenstein vanaf juli 2017 weer een zelfstandig land is met als hoofdstad Oss. Dus Wobine Buijs is bestuurder van een buitenlandse gemeente. Dit betekent dat ze onmogelijk kan worden uitgeroepen tot beste lokale bestuurder van Nederland!" Dit zou Aboutaleb zich vanochtend bij het betreden van het gemeentehuis hebben laten ontvallen in het bijzijn van bronnen. Mogelijk gaat hij in beroep.

De Landsraad vindt dat Aboutaleb gelijk heeft en zal zijn pogingen om de vrijstaat officieel erkend te krijgen zeker ondersteunen. Daarnaast laat de Landsraad weten: "We zijn er trots op dat de bestuurderskwaliteiten van Wobine Buijs tot ver over de landsgrenzen geroemd worden."

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties