Ravenstein

Organisatiecomité: ‘Te veel focus op festiviteiten, te weinig op datum’

Brekend nieuws: Nationale Feestdag vergeten!

Door Theo van Duren

RAVENSTEIN - Deze week is bekend geworden dat de viering van Nationale Feestdag is vergeten. ‘Organisatiecomité Nationale Feestdag 7 juli’ was dermate druk met het organiseren van festiviteiten dat daarbij de datum uit het oog is verloren. De voorzitter van het comité die om begrijpelijke redenen anoniem wil blijven, betreurt de gang van zaken ten zeerste:

"We hebben ons echt maandenlang kapot gewerkt om er een onvergetelijke dag van te maken. Zo staat er een grote annexatie op het programma gevolgd door een indrukwekkende parade in de binnenstad met onder andere Sint Victor en de pony, de jeep van de grensbewaking en mogelijk zelfs het kanon. Dan eindigen we bij het monument in de Brouwerijstraat waar het volkslied wordt gespeeld én gezongen door het nationaal oproepkoor. Dan hadden we ook nog een beroemdheid gecontracteerd om het startsignaal te geven voor het middag- en avondprogramma. Dat wordt een bierfeest van internationale allure met muziek en bier. Je hebt dus feitelijk alles in kannen en kruiken denk je, en dan krijg je dit. Struikel je op het allerlaatste moment over de datum. Ik kan wel janken."

Om dit treurige bericht toch wat op te vrolijken, heeft het staatspersbureau er enkele foto’s van Nationale Feestdag 2018 bij geplaatst.

De Landsraad is in spoedzitting bijeen. Nadere berichten volgen.

Theo van Duren
Chef Staatspersbureau

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties