Ravenstein

Brand in bed & breakfast in historische binnenstad Ravenstein

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Aan de Kolonel Wilsstraat in het historische centrum van Ravenstein heeft in de nacht van zondag op maandag brand gewoed. Het vuur ontstond rond 2.40 uur in het pand van bed & breakfast De Kolonel. 

"De brand is op de tweede verdieping in de buurt van de schoorsteen begonnen, maar wat er precies heeft gebrand is niet helemaal duidelijk", aldus Roelof Staal, officier van dienst van de brandweer. Wel is het er erg heet geweest en heeft de brand op zowel de eerste als tweede verdieping van het pand voor de nodige schade gezorgd. Stichting Salvage is door de brandweer in kennis gesteld om namens de brandverzekeraar van de bewoners de eerste noodzakelijke maatregelen te nemen.

Vanwege de ligging van het pand in de oude kern van Ravenstein is de brand door de eerste bevelvoerder van de brandweer meteen opgeschaald naar code 'middelbrand'. Twee blusvoertuigen, een ladderwagen en een officier van dienst zijn ingezet bij de bestrijding van het vuur. De ambulancedienst kwam ter plaatse, maar er raakte niemand gewond. Volgens Staal wisten alle aanwezigen het pand op tijd te verlaten. Hoeveel mensen er aanwezig waren en of daar gasten bij waren, kon hij niet zeggen. (foto's: Gabor Heeres)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties