Ravenstein

CDA Oss neemt initiatief tot bijeenkomst

Brainstormsessie over toekomst kermis Ravenstein

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Cultureel erfgoed en leefbaarheid in de kernen hebben topprioriteit bij CDA Oss. Daarom hield de politieke partij een bijeenkomst waarbij inwoners, betrokkenen, belangstellenden van harte waren uitgenodigd om mee te denken over het vraagstuk: hoe laten we de kermis in Ravenstein weer leven?

Namens CDA Oss waren gemeenteraadslid Sidney van den Bergh en burgerlid Kai Bloemers aanwezig samen met klokkenluider en Ravensteiner John Loeffen, die aangaf dat het voortbestaan van de kermis in gevaar is. Dit deed hij mede naar aanleiding van berichtgeving in de media over dit onderwerp.

Gemeenschap aan zet
Tijdens de constructieve en vruchtbare brainstormsessie in De Molen kwam duidelijk naar voren dat het oppakken van dit vraagstuk breed gedragen moeten worden door de hele Ravensteinse gemeenschap. Diverse vraagstukken werden besproken en toegelicht door alle betrokkenen. Moet de kermis gecombineerd worden met een ander evenement? Wanneer moet de kermis gehouden worden? Welke rol spelen lokale ondernemers, scholen, verenigingen en horeca bij nieuwe initiatieven? Hoe doen andere kernen dit? Wie nemen het initiatief?
De inzet na deze eerste bijeenkomt is gericht op het draagvlak dat vanuit de Ravensteinse gemeenschap moet ontstaan om het samen op te pakken. “Als CDA waren we blij om te zien dat de gemeenschap vanuit verschillende hoeken vertegenwoordigd was”, zegt Van den Bergh. “Er zijn concrete vervolgafspraken gemaakt voor een volgende bijeenkomst. Dat is ook de kracht waar wij vanuit zijn gegaan. Leefbaarheid creëren voor en door mensen, samen voor nu en later. Wij zien volop kansen.”

|Doorsturen

René

2018-06-14 09:55:08

Misschien moet er een lied over gemaakt worden. O wacht!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties