Ravenstein

Bouwafval krijgt een tweede leven in Ravenstein

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN -Tijdens de sloop van gebouwen verdwijnen veel materialen in de container om vervolgens door een milieubelastend proces van vernietiging te gaan. Onder het motto 'Ieder product en materiaal kan een tweede leven krijgen' maakt Plintenfabriek uit Ravenstein afspraken met diverse sloop- en bouwbedrijven. "Door het hergebruik van materialen ontlasten we het milieu enorm. Er hoeven simpelweg minder bomen gekapt te worden en we ontlopen het proces van vernietiging van materialen", geeft eigenaar Diek van den Berk aan.

Wanneer de materialen na de sloopwerkzaamheden in Ravenstein aangeleverd worden gaan ze door een proces van vernieuwing. Zo worden de materialen opgestopt, geschaafd, geschuurd en met verf op waterbasis omgevormd tot een nieuw hoogwaardig product.
Deze vernieuwde producten hebben ook een ander voordeel. De materialen die in oudere panden zijn gebruikt zijn vaak enorm duurzaam. "Bij het stadskantoor in Roosendaal kwamen we erachter dat we met echt hoogwaardig hardhout te maken hadden. Een kwaliteit die we nog maar zelden tegen komen."

Diek geeft aan trots te zijn op deze circulaire manier van produceren. "Het is een kostbaar proces maar het milieu is de grote winnaar. Ondanks deze hoge extra kosten kunnen wij de prijzen van deze producten scherp houden. Zo dragen wij ons steentje bij."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties