Ravenstein

Bevolkingsonderzoek start vanaf 17 september in Ravenstein

Borstkanker, je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

RAVENSTEIN - Op 17 september start Bevolkingsonderzoek Zuid met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Ravenstein. Door dit onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk. Het onderzoek is er voor vrouwen van 50 tot en met 75 jaar, omdat bij deze groep vrouwen het risico op borstkanker het grootst is.

Eenmaal per twee jaar nodigt Bevolkingsonderzoek Zuid vrouwen tussen de 50 en 75 jaar uit voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Volgens de landelijke richtlijnen zijn dat in 2018 de vrouwen geboren in de jaren 1943 tot en met 1968. Vrouwen uit Ravenstein met de postcodes 5371, 5373, 5352 t/m 5359 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd.
Het borstonderzoek vindt plaats in een verplaatsbaar onderzoekscentrum. Dit onderzoekscentrum staat vanaf 17 september aan de achterkant van sporthal Hooge Graaf, Hooge Graaf 13 in Ravenstein. Daar staat het tot medio oktober.

Waarom deelnemen?
Ieder jaar wordt in Nederland bij ongeveer één op de acht vrouwen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Vroege ontdekking verhoogt de kans op genezing aanzienlijk en er is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Hoe gaat het onderzoek?
Het borstonderzoek bestaat uit het maken van digitale röntgenfoto’s van de borsten. Speciaal opgeleide radiodiagnostisch laboranten voeren het onderzoek uit. Bevolkingsonderzoek Zuid werkt met moderne apparatuur. Daarom is de bestralingsbelasting minimaal. Binnen twee weken volgt een schriftelijke uitslag van het onderzoek. Het onderzoek is gratis.
Tot nu toe was het bevolkingsonderzoek in Ravenstein succesvol. Tijdens de vorige ronde was de opkomst in Ravenstein 82,81%. Dit betekent dat er 1.142 vrouwen uit de doelgroep hebben deelgenomen aan het onderzoek. Hiervan zijn 19 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek.

Meer informatie
Voor vragen over het bevolkingsonderzoek borstkanker kun je de informatielijn bellen. Die is bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 13 uur via 088-0001340.
Voor meer informatie: www.bevolkingsonderzoekzuid.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties