Ravenstein

Burgemeester Pierre Bos organiseert voorlichtingsavond

Boekel sluit weer aan bij Land van Ravenstein

Door Theo van Duren

RAVENSTEIN/BOEKEL - Drie jaar geleden werd door de stichting Vrijstaat Land van Ravenstein de onafhankelijkheid uitgeroepen met als doel de bijzondere geschiedenis van het land onder de aandacht te brengen. Van 1360 tot 1795 was het Land van Ravenstein een land waar godsdienstvrijheid heerste. Dit heeft een schat aan religieus erfgoed opgeleverd als kloosters, kerken en kapellen, waaronder ook Huize Padua en de Kluis in Boekel. Met dit unieke erfgoed hoopt de stichting ‘buitenlanders’ te verleiden tot een bezoek aan het land. En dus ook aan Boekel.

Burgemeester Pierre Bos ziet de potentie van het Land van Ravenstein om te fungeren als toeristische trekpleister. Daarom organiseert hij op 12 maart een bijeenkomst in Nia Domo. ‘Chef Staatspersbureau’ Theo van Duren houdt een presentatie over de geschiedenis en de toekomst van het land en toont de onlangs ontwikkelde app waarop al het moois van het land in beeld wordt gebracht.

Na de presentatie volgt een toespraak van Mark van de Veerdonk, schout van Slabroek. Hij zal nader ingaan op het belang van Boekel voor het Land van Ravenstein en de geopolitieke consequenties van de aansluiting in Europees perspectief. Daarna wordt Driek van de Vondervoort officieel geïnstaleerd als schout van Boekel.

Tot slot zal Van de Vondervoort een betoog houden over het belang van goede banden met de buurlanden en nader ingaan op het nog steeds niet opgeloste grensconflict van 1665 met de Heerlijkheid Gemert.

Staatsomroep Walraven rukt uit met de reportagewagen en zal rechtstreeks verslag doen van deze historische bijeenkomst.

Theo van Duren 
Chef Staatspersbureau

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties